Audi lucrează la un SUV 100% electric – posibil Q6

Autor: Iulian Dnistran 11 mart. 2015 Știri auto
Audi lucrează la un SUV 100% electric – posibil Q6

La începutul lui 2018, Audi va lansa un SUV premium de mari dimensiuni care va folosi un sistem de propulsie 100% electric. Informaţia vine de la britanicii de la AutoExpress care au participat la conferinţa anuală Audi. Acolo, Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de inginerie de la Audi, a spus că noul model va avea un design nou, gândit special pentru vehiculele din gama e-tron, şi că va avea la bază generaţia următoare a platformei modulare MLB.

Conform oficialului companiei germane, bateriile folosite vor oferi o autonomie maximă de peste 500 km, ceea ce ar reduce substanţial frica de a rămâne în pană prezentă la majoritatea maşinilor electrice de astăzi. În privinţa numelui, şeful inginerilor a spus că această soluţie tehnică nu s-ar potrivi prea mult cu ideea de quattro, dar departamentul de vânzări e de părere că trebuie să poarte indicativul Q.

Totodată, Hackenberg a dat detalii despre viitorul Audi Q1, cel mai mic crossover al producătorului teuton, care va fi lansat la sfârşitul lui 2016, dar şi despre un Audi Q8.

Cu alte cuvinte, gama de SUV-uri a germanilor se va mări considerabil în următorii ani, iar propulsia electrică va fi o parte foarte importantă a modelelor Audi, noul R8 e-tron fiind cea mai proaspătă dovadă în acest sens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide