Audi pune capăt unei ere. Este un pas mai riscant decât mersul pe sârmă

Autor: Marius Vișan 04 ian. 2018 Știri auto

Nu trebuie să fii expert în design pentru a-ţi da seama că stilul maşinilor Audi a fost destul de repetitiv în ultimii ani, dar acest lucru este pe cale să se schimbe. Conform Motor1, revigorarea stilului este deja în curs de desfăşurare, iar această nouă abordare se vede pe crossover-ul Q2, pe noul model A8 şi de elegantul A7 Sportback. 

Şeful executiv Audi, Rupert Stadler, a explicat de ce compania avea ca tema de design păpuşa Matryoshka (jucărie din lemn, goală pe interior, în care sunt introduse alte păpuşi, mai mici, identice). În primul rând, ideea era de a face maşinile mai uşor de recunoscut pe pieţele mai noi şi emergente, China fiind un prim exemplu. Acum că marca premium a Grupului Volkswagen este populară în acea zonă, Audi îşi poate schimba abordarea de design şi „dă fiecărei maşini un aspect propriu”.

Stadler este de părere că diferenţierea dintre modele este o necesitate, mai ales că ciclul de viaţă al unui model durează aproximativ şase ani şi fiecare maşină trebuie să aibă un design atrăgător pe toată durata sa de viaţă. Un aer proaspăt va fi adus de crossover-ul electric E-Tron, programat să debuteze în producţie în cursul acestui an, urmat de E-Tron Sportback în 2019. 

Prin eliminarea motorului cu combustie internă pentru a-i face loc celui cu propulsie electric, designerii Audi vor avea mai multă libertate de a schimba proporţiile şi vor deschide calea pentru un nou design care „va merge într-o direcţie diferită.

Următoarea lansare Audi este cea a noii generaţii A6, care va avea debutul în următoarele luni. Având în vedere declaraţia făcută de Rupert Stadler, aşteptăm să vedem ceva mai mult decât un A8 în miniatură.

O altă lansare importantă programată pentru anul 2018 este modelul Q8, un derivat coupe al SUV-ului Q7. De asemenea, tot în acest an, aşteptăm să vedem şi un nou Q3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide