Audi Q7 vs Fiat 500 crash test

Autor: Cosmin Iordache acum 14 ani Știri auto

Buturuga mică nu răstoarnă carul mareS-a discutat mult despre siguranţa automobilelor şi dacă mărimea şi gabaritul chiar contează în acest caz. Deşi, conform testelor EuroNCAP, există destule modele mici care au obţinut punctaje mari, chiar mai mari decât multe din automobilele de clasă mare, adevărul se pare că nu este chiar aşa.

Cei de la ADAC, club privat şi organism independent de testare a automobilelor au întrepins un crash test comparativ între Fiat 500, model ce se laudă cu un punctaj fruntaş la testele europene, şi Audi Q7, un SUV cu un gabarit impozant, dar cu doar 4 stele la EuroNCAP. Rezultatele în urma impactului dintre cele două modele nu sunt tocmai încurajatoare pentru adepţii automobilelor mici. Fiat 500 a ieşit destul de şifonat din coliziunea la 56 km/h, în timp ce Q7 a suportat destul de bine impactul.

Şoferul de la bordul lui 500 ar fi rămas cu răni grave, conform rezultatelor testului, ba mai mult decât atât, cam toţi pasagerii ar fi fost afectaţi de această coliziune, în timp ce în Q7 cei de la bord ar fi putut să plece pe propriile picoare de la locul accidentului. Specialiştii de la ADAC spun că gabaritului lui Q7 a nu a favorizat dispersarea uniformă a forţelor rezultate în urma impactului şi astfel Fiat-ul a suportat consecinţele mai grave.
Comentarii
Inchide