Audi RS 3 este cel mai rapid automobil din clasa compactă

Autor: Marius Vișan 06 aug. 2021 Știri auto

Parcurgând un tur de circuit în 7:40,748 minute, noul Audi RS 3 Sedan este cel mai rapid model compact de pe Nürburgring Nordschleife.

În iunie, Frank Stippler a depășit recordul anterior din această clasă cu 4,64 secunde. Influența decisivă la obținerea recordului se datorează noului torque-splitter, ce distribuie cuplul pe deplin variabil pe puntea spate. Pe scurt: Vorsprung durch Technik.

”Sunt mândru de întreaga echipă. Toți au lucrat din greu pentru această zi,” a declarat Marvin Schwätter, Managerul de Proiect Audi RS 3, după ce timpul-record a fost afișat pe panou. „Când am început lucrările de dezvoltare, nu știam când anume va ajunge compacta noastră sport pe Nordschleife,” a explicat el. „Dar pe parcursul testelor de anduranță ne-am dat seama că vom putea atinge timpi foarte buni și că vom putea stabili un nou record.”

Recordul se bazează pe interacțiunea diferitelor tehnologii de vârf

Este pentru prima dată când s-a folosit un torque-splitter pentru un model Audi. Acesta distribuie cuplul în manieră complet variabilă între roțile din spate, datorită cuplajului multi-disc de pe fiecare arbore de transmisie. La condusul dinamic, torque-splitter-ul amplifică cuplul pentru roata exterioară din spate, adică roata care este supusă unei sarcini mai reduse.

Aceasta însemnă că la virajele există un cuplu mai mare pe roata din stânga spate și respectiv pe dreapta spate la virajele spre stânga. Astfel, RS3 are o traiectorie optimizată în viraje și urmează cu precizie mai mare unghiul de virare.

Configurația este completată cu anvelopele Pirelli P Zero „Trofeo R” semi-slick. Ele sunt oferite acum pentru prima dată ca dotare opțională din fabrică. La acestea se adaugă frânele ceramice de 19 inchi în față și suspensiile Sport RS Plus cu controlul adaptiv al amortizoarelor.

Audi RS 3 Lap Record Nürburgring Nordschleife
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide