Audi se pregătește să lanseze două noi SUV-uri electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 06 nov. 2022 Știri auto

Audi pregătește două noi SUV-uri electrice pentru gama sa. Acestea vor debuta în decursul zilei de 9 noiembrie.

Audi, la fel ca întreg grupul VAG, merge pe o traiectorie electrică. Producătorul german are deja câteva modele electrice cu care se poate lăuda. Printre acestea se numără Q4 E-Tron sau E-Tron GT. Acum, gama Audi se va mări cu încă două modele complet electrice, care se vor numi Q8 E-Tron.

Cele două SUV-uri au fost arătate într-o serie de teasere pe canalele de socializare ale Audi. Siluetele celor două modele complet electrice au fost prezentate acum într-o primă imagine. Al doilea teaser a venit sub forma unui videoclip care arată câteva dintre caracteristicile perechii Q8 E-Tron.

Fotografiile și postările video nu au menționat în mod explicit noua denumire. Cu toate acestea, descrierile celor două postări o fac.

Audi își mărește gama de electrice cu două noi SUV-uri

Chiar dacă nu știm detaliile complete legate de cele două noi SUV-uri electrice, avem câteva crâmpeie din designul celor două mașini. Bineînțeles, vor fi îngemănate, una fiind un SUV cu caroserie convențională, celălalt fiind unul de tip coupe sau Sportback, în termenii Audi.

Cele două SUV-uri Audi nu sunt singurele mașini care se lansează pe 9 noiembrie. Volvo va prezenta noul său SUV electric de clasă mare chiar în aceeași zi.

Numit EX90, acesta este succesorul lui Volvo XC90 și va incorpora câteva tehnologii interesante. În primul rând, EX90 va fi prima mașină Volvo pregătită la nivel de hardware pentru capabilități de încărcare bidirecțională. Pe lângă posibilitatea de a încărca aparate și alte dispozitive, mașina va avea capacitatea de a da o mână de ajutor și de a oferi o parte din încărcare altor Volvo compatibile. Pe de altă parte, dacă sunteți pe cale să rămâneți fără energie, există o soluție. Puteți accepta același ajutor și de la alte mașini Volvo capabile de acest lucru.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide