Audi va lansa în acest an E-Tron facelift, care va fi redenumit Q8 E-Tron

Autor: Mihai Morcovescu 13 ian. 2022 Știri auto

Lansat în 2018, Audi E-Tron va fi supus spre sfârșitul acestui an unei operații de restilizare, prilej cu care va fi redenumit Q8 E-Tron. Practic, constructorul german va folosi această denumire mult mai devreme decât era planificat.

În luna noiembrie anul trecut, oficialii din Ingolstadt anunțaseră că actualul E-Tron va fi înlocuit în 2026 de versiunea electrică a SUV-ului vârf de gamă. Viitorul model se va numi tot Q8 E-Tron. Asta, dacă nu cumva cei de la Audi se vor răzgândi.

Viitorul Audi Q8 E-Tron ar putea avea o versiune Sportback

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Crossover-ul va primi câteva modificări estetice, care se vor regăsi în special la nivelul părții frontale. Cea mai importantă va fi noua grilă. La spate, stopurile vor primi o nouă grafică.

În același timp, faceliftul va mai presupune și unele actualizări de ordin tehnic. Acestea constau în noi baterii cu capacitate mai mare și motoare electrice mai eficiente comparativ cu cele de acum. În aceste condiții, autonomia lui E-Tron facelift va fi mai mare.

Acestea vor fi ultimele schimbări pe care la va suferi actualul Audi E-Tron. Asta pentru că, în 2026, acesta va ceda locul în gamă viitorului Q8 E-Tron, versiunea electrică a SUV-ului vârf de gamă.

Potrivit revistei germane Automobilwoche, este posibil ca viitorul Q8 E-Tron să primească și o versiune Sportback. Asta, cu atât mai mult cu cât portofoliul Audi este bogat în modele și variante de caroserie.

Tot în cursul anului 2022, Audi ar putea lansa și noul Q6 E-Tron. Acesta va beneficia de arhitectura PPE dezvoltată în colaborare cu cei de la Porsche.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide