Audieri, amenzi, dosare şi certificate medico-legale

Autor: Alexandru Banu 29 ian. 2018 Știri auto
Audieri, amenzi, dosare şi certificate medico-legale

Mai multe persoane au fost audiate de poliţiştii din Timişoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui scandal izbucnit între mai mulţi taximetrişti şi câţiva şoferi de la Uber, care s-au bătut şi s-au urmărit în trafic, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în urma scandalului dintre taximetrişti şi şoferii de la Uber, au fost audiate 15 persoane, iar 45 au fost amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. De asemenea, au fost depuse trei plângeri de către persoanele agresate, fiind deschise dosare penale pentru tulburarea liniştii publice, loviri şi alte violenţe. UPDATE: Ulterior, în cursul zilei de duminică, aproximativ 100 de taximetrişti au ieşit pe străzi, într-un protest spontan, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de acest mod de transport persoane, care le ia din clienţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, scandalul a început, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în parcarea unui complex comercial din Timişoara, unde cinci şoferi de la Uber ar fi agresat un taximetrist. Imediat, mai mulţi taximetrişti, alertaţi prin staţie de cel agresat, au plecat spre parcare şi au prins trei dintre şoferii de la Uber.

Ceilalţi doi şoferi au fost urmăriţi pe străzile Timişoarei, iar la un moment dat, taximetriştii au reuşit să îi prindă şi i-au bătut. Între timp, poliţiştii au aflat despre scandalul izbucnit, iar mascaţi şi jandarmi au fost trimişi în zona complexului comercial, mai multe persoane fiind conduse la sediul Secţiei 4 de Poliţie Timişoara pentru a fi audiate.

La scurt timp, a avut loc un alt incident, în zona Pasajului Jiul. Potrivit poliţiştilor, un taximetrist a fost agresat de câţiva şoferi de la Uber, iar forţele de ordine au intervenit din nou pentru a calma spiritele.

În urma incidentelor petrecute, mai mulţi taximetrişti au mers în Cartierul Soarelui din Timişoara, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, claxonând pe străzi, iar câteva echipaje de poliţie au patrulat în zonă, pentru a preveni izbucnirea unui nou scandal.

“În noaptea de 27 spre 28 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de către mai multe persoane cu privire la faptul că în parcarea unui mall de pe raza municipiului Timişoara mai multe persoane ar fi fost agresate de către taximetrişti. La faţa locului s-a intervenit de urgenţă cu mai multe echipaje şi cu luptători din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi efectuează cercetări în vederea stabiliri cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului”, a declarat, duminică dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu.

Aproximativ 100 de taximetrişti din Timişoara au organizat, duminică, un protest spontan faţă de Uber şi s-au plimbat în coloană pe străzile oraşului. Acţiunea a avut loc după scandalul de sâmbătă noaptea, când mai mulţi taximetrişti s-au bătut cu şoferi de la Uber.

Cei aproximativ o sută de taximetrişti, angajaţi ai celei mai mari companii de profil din Timişoara, s-au adunat, duminică, în parcarea din apropierea unui club din oraş, pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la Uber.

“Să ni se spună după ce lege lucrează cei de la Uber, nu au casă de marcat, nu au nimic. Ei fac acelaşi lucru că şi noi, transport de persoane contra cost, dar noi plătim autorizaţii, atestate, ei nu plătesc nimic”, a spus unul dintre taximetriştii prezenţi la protest.

Protestul spontan a fost organizat la Timişoara în urma scandalului din noaptea de sâmbătă spre duminică, când mai mulţi taximetrişti s-au bătut cu şoferi de la Uber şi i-au urmărit în trafic. La protest a venit şi unul dintre taximetriştii implicaţi în scandal, care a povestit de la ce a pornit totul.

”Vreo 10 – 15 şoferi de la Uber m-au ameninţat că-mi iau gâtul într-o parcare de pe Calea Aradului. Clienţii pe care i-am avut în maşină au început să plângă, am apăsat butonul verde şi le-am spus celor de la dispecerat să sune la 112. Apoi colegii taximetrişti i-au găsit în parcarea de la mall. S-au luat de mine pentru că au ocupat niste locuri rezervate pentru taximetrişti în parcare, eu nu le-am zis nimic, dar i-a deranjat faptul că m-am uitat şi am văzut că aveau instalată aplicaţia de la Uber”, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Bălan, unul dintre taximetriştii implicat în scandal, prezent la protestul spontan.

Din parcarea aflată în apropierea clubului timişorean, taximetriştii au plecat în coloană pe străzile oraşului, cu stopurile aprinse şi escortaţi de poliţişti, trecând prin cartierul Soarelui, în care locuieşte primarul Nicolae Robu, sediul Poliţiei Locale Timişoara, Prefectura Timiş şi Primăria Timişoara.

Taximetriştii care au participat, duminică seara, la protestul faţă de Uber, în Timişoara, vor fi amendaţi, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi instigare publică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat, duminică seara, corespondentului MEDIAFAX, că toţi cei peste o sută de taximetrişti care au participat la protestul faţă de Uber urmează să fi amendaţi cu sume între 500 şi 5.000 de lei. De asemenea, poliţiştii timişeni au deschis un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi instigare publică.

“În urma protestului organizat în cursul zilei de astăzi, 28 ianuarie 2018, pe raza municipiului Timişoara, de către taximetrişti, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de împiedicare sau îngreunare a circulaţiei pe drumurile publice şi instigare publică, fiind întocmit un dosar penal in rem în acest sens. Totodată, toţi participanţii la protestul neautorizat urmează să fie sancţionaţi contravenţional conform Legii 60 din 1991 privind participarea la adunări publice nedeclarate şi neautorizate. Amenzile sunt cuprinse între 500 şi 5.000 de lei”, a afirmat Ionuţ Sârbu.

De asemenea, cei peste o sută de taximetrişti care au participat la protestul pe de străzile Timişoarei urmează să fie chemaţi la sediul IPJ Timiş pentru a fi audiaţi.

Sursă Mediafax.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide