Aur curat de la naftalină! Cum se testa calitatea maşinilor în 1983 [VIDEO]

Autor: Aexandru Banu 20 feb. 2017 Știri auto

Se spune că nu se mai fac lucruri cum se făceau odată. Că nici Mercedes-urile nu mai sunt ceea ce au fost. Că trăim într-o economie de consum plină de service-uri şi revizii dese. Maşinile ies acum pe bandă rulantă şi nu mai are nimeni timp să le acorde atenţie maximală pe linia de producţie. Deşi, logic, roboţii de azi şi laserele lor sunt mai precise decât au fost când nici nu erau.

Iată peste ce bogăţie de documentar am dat! Cum se testa rezistenţa maşnilor în 1983. Unde?! Păi la cel mai important nume din istoria maşinilor – Mercedes. Naratorul acestui material spune că 3 săptămâni, maşinile sunt testate pentru o viaţă de utilizare ca să facă faţă oriunde în lume, indiferent de climă şi alte variabile.

Tot ce înseamă uşă, se deschide de 100.000 de ori, portbagajul de 20.000 de ori şi capota de 5.000 de ori. Sunt simulate scenarii în care sunt folosite componentele maşinii, la temperaturi de Polul Nord sau de junglă amazoniană. Femeia care prezintă materialul povesteşte şi despre suspensia multibraţ, concept din raliuri. Rolul ei e de a nu mai transmite şocuri şi vibraţii în volan când maşina ia o groapă. Suspensia este cel mai bine testată pe un mecanism care simulează 2.000 de km prin gropi. Primele rezultate sunt interpretate de un calculator care apoi programează un “circuit” şi mai dur, la care organele nimănui nu ar putea rezista. Da, probabil că nici Mercedes-urile nu mai sunt ceea ce au fost.

VIDEO „ANTIC” DIN FABRICA MERCEDES

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide