Au scos pe autobahn un Mercedes-Benz Clasa S vechi de 15 ani. Ce s-a întâmplat?

Autor: Promotor 09 feb. 2021 Știri auto

Nemții au scos pe autobahn un Mercedes-Benz Clasa S vechi de 15 ani. Cum s-a comportat limuzina pe sectoarele fără limită de viteză?

GALERIE FOTO

Un Mercedes-Benz Clasa S W221 a ieșit pe autobahn-ul german pentru a demonstra dacă mai e ce a fost odată. Mașina a ieșit pe porțile uzinei în urmă cu 15 ani și are la bord 190.000 de kilometri.

Limuzina are motor V6 turbo diesel de 3.0 litri, care dezvoltă 235 de cai putere și un cuplu de 540 Newtoni metru. Unitatea este cuplată la o transmisie automată 7G-Tronic cu șapte rapoarte.

Nemții au construit-o special pentru călătorii lungi pe autostradă. Consum mic pentru clasa ei, lux și confort sunt atuurile unui Clasa S cu motor diesel.

Nemții au testat și accelerația de la 0 la 100 km/h. Cronometrul le-a arătat 8,45 de secunde. Mașina, care cântărește puțin peste două tone, este astfel cu aproximativ o secundă mai lentă decât în momentul în care a ieșit pe porțile uzinei. Potrivit specificațiilor tehnice ale acestei versiuni, viteza maxima este de 250 km/h.

Cabina pare demodată comparativ cu standardele zilelor noastre. Dar în anul fabricației, 2006, era un model inovator. Volanul multifuncțional, ecranul LCD, controller-ul rotativ din consola centrală care comandă sistemul multimedia, scaunele din piele și inserții de lemn din bord completează tabloul unei mașini de lux. Evident, nu se compară cu ceea ce vedem astăzi la noua generație Clasa S, dezvăluită oficial în toamna anului trecut și disponibilă deja pentru comandă și în țara noastră.

Ce se întâmplă cu limuzina Mercedes-Benz Clasa S pe autobahn?

Deși vizibil îmbătrânită, atât ca design, cât și ca echipare, limuzina se comportă exemplar la viteze mari. Mașina produsă în 2006 accelerează liniar, iar acul vitezometrului urcă până peste 240 km/h la prima tentativă.

Imaginile demonstrează că Mercedes-Benz Clasa S W221 a îmbătrânit ca un vin bun.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide