Autobuzele electrice care se încarcă în 30 de secunde vor revoluţiona transportul în comun!

Autor: Adrian Mihălţianu 26 aug. 2015 Știri auto

Autobuzele sunt una dintre cele mai eficiente soluţii de reducere a traficului de suprafaţă în marile oraşe, însă au câteva inconveniente, legate în principal de consumul mare de carburant, dar şi de poluarea cu particule cancerigene (cauzate de arderea motorinei). Autobuzele electrice, în schimb, prezintă dezavantajul greutăţii mult mai mari, din cauza acumulatorilor, cât şi al perioadei mari de încărcare a bateriilor (8-9 ore în medie).

Chinezii de la Zhushou Electric au găsit totuşi o soluţie, care permite autobuzelor electrice să se încarce în mai puţin de 30 de secunde, chiar în timp ce sunt în staţie şi aşteaptă ca pasagerii să coboare şi să urce în autobuz. 

E mai uşor decât autobuzul electric cu baterii şi costă mai puţin decât unul pe motorină, pe durata de exploatare de 12 ani

Sistemul, testat sub numele de TOSA şi în Europa, presupune montarea în staţii a unor încărcătoare de mare putere, acestea încărcând într-un timp foarte scurt bateriile autobuzului, care este dotat cu capacitori, iar nu cu baterii, aceasta fiind şi principala diferenţă faţă de sistemul european. Aşadar, în loc ca autobuzul să fie încărcat cu baterii grele care trebuie încărcate complet la fiecare 200-300 de kilometri parcurşi, autobuzul chinezesc este încărcat 100% în fiecare dintre cele 24 de staţii de pe traseul de 11 km pe care circulă vehiculul. Autonomia între încărcări e de circa 5 kilometri, dar distanţele între staţii sunt mult mai scurte, astfel încât autobuzul nu riscă niciodată să se oprească din cauza lipsei de curent.

Mai multe detalii despre preţul autobuzului şi despre avantajele sale faţă de autobuzele diesel, pe Ecoprofit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide