Autobuzele supraetajate din Londra devin ambulanțe

Autor: David Andrei 21 ian. 2021 Știri auto

Autobuzele supraetajate din Londra devin ambulanțe. Autoritățile au luat această decizie în urma numărului tot mai mare de cazuri de infectări cu Covid-19.

GALERIE FOTO

În acest context, Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie va transporta pacienții folosind celebrele autobuze londoneze. Mai multe unități au fost transformate în ambulanțe. Autospecialele nu mai fac față numărului mare de infectări, în mod special după apariția noii tulpini Covid.

Specialiștii au scos mai multe rânduri de scaune pentru a face loc tărgilor pentru pacienți. Se vr afla la bord echipamente medicale precum cele de monitorizare a semnelor vitale, aparate de oxigen pentru ca doctorii să-i poată stabiliza pe pacienții preluați în drum spre spital.

Patru pacienți vor avea loc la bordul fiecărui astfel de autobuz. Autoritățile speră că astfel vor reuși să reducă presiunea pusă pe serviciul de ambulanță din Londra de la debutul unui nou val de îmbolnăviri.

Medici și asistenți din cadrul NHS și voluntari delegați de organizații de caritate de prim ajutor Saint John Ambulance vor lucra în autobuzele transformate în ambulanțe.

Autobuzele au fost puse la dispoziția Serviciului Național de Sănătate de către compania Go-Ahead și vor începe să opereze în zilele care urmează. Aceeași companie va oferi aptru șoferi pentru cele două vehicule convertite.

Marea Britanie a raportat 90.000 de decese de la debutul pandemiei. Sunt cele mai mari cifre din Europa. Autoritățile au decis o nouă intrare în lockdown.

Despre autobuzuele supraetajate din Londra

Un atfel de autobuz supraetajat, dedicat tururilor turistice, măsoară 12 metri în lungime, 2,55 metri în lățime și aproape 5 metri în înălțime. În ultima perioadă au apărut în metropola engleză și autobuze care măsoară 13,75 metri.

Primul autobuz supraetajat și-a făcut apariția pe străzile din Londra în anul 1847. Curând, astfel de vehicule de culoare roșie au devenit un simbol al orașului. În ultimii ani, autoritățile au introdus în circulație și vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide