Autobuzul tunel, care permite maşinilor să circule pe sub el, a fost construit – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: descopera.ro 04 aug. 2016 Știri auto

 


În urmă cu aproape două luni, în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Beijing International High-Tech Expo era prezentată replica în miniatură a unui autobuz ce poate circula deasupra şoselelor, permiţând autoturismelor să se deplaseze sub el. Recent, s-a anunţat că vehiculul a fost testat pentru prima dată.

Autobuzul are o lungime de 22 de metri, o lăţime de 7,8 metri şi o înălţime de 4,8 metri. Vehiculul are o capacitate de transport de 300 de persoane. 

TEB-1 (Transit Elevated Bus – 1) a fost testat săptămâna aceasta în oraşul Qinhuangdao, din nordul provinciei chineze Hebei. În timpul probei au fost evaluate, în principal, sistemul de frânare şi nivelul de consum de combustibil al autobuzului.

GALERIE FOTO

Inginerii chinezi susţin că ideea vehiculului a atras deja atenţia gurvernelor Braziliei, Franţei, Indiei şi Indoneziei. 

Pentru a putea circula, vehiculul trebuie fixat pe şine, într-un mod asemănător tramvaielor sau trenurilor. Dacă luăm în calcul acest lucru, putem spune că mijlocul de transport este, de fapt, o combinaţie într-un autobuz şi un tramvai/tren.

Specialiştii chinezi speră că utilizarea autobuzului va îmbunătăţi calitatea traficului din oraşe. Mai mult decât atât, operarea vehicului va fi mult mai ieftină, în comparaţie cu alte mijloace de transport, cum sunt autobuzele, tramvaiele sau metroul. 

Citeşte articolul complet pe Descoperă.ro


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide