Automobilele Istorice ajung pentru prima dată la Transilvania Motor Ring

Autor: ProMotor acum 3 ani Știri auto

Etapele 3 şi 4 ale Campionatului Naţional de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice se desfăşoară în acest weekend pe cel mai nou circuit de viteză din România.

Transilvania Motor Ring va fi pentru prima dată gazdă pentru Romanian Retro Racing, dar şi pentru Retromobil Fest, cele două evenimente fiind organizate în paralel în perioada 6-7 iulie.

După un debut spectaculos de sezon, cu 65 de concurenţi înscrişi în primele două etape desfăşurate pe circuitul Motorpark de lângă Bucureşti, aşteptările pentru acest weekend au fost la fel de mari, circuitul din Târgu Mureş fiind mai accesibil pentru cei care locuiesc în centrul, vestul şi nordul României.

Astfel, sâmbătă şi duminică, peste 60 de proprietari vor lua startul în competiţiile de Viteză şi Regularitate, iar în cadrul evenimentului va fi amenajată o zonă de expoziţie auto, un târg de piese vintage şi o zonă de food.

Publicul va avea ocazia de a admira unele dintre ele mai frumoase automobile clasice din ţară folosite în competiţii. Printre automobilele participante la categoria Viteză pe Circuit, regăsim modelele Detomaso Pantera, Porsche 911 Carrera RS, Alfa Romeo Giulia Sprint GT, BMW 1602 şi BMW 2002 – pe care pasionaţii motorsport-ului românesc le vor recunoaşte din Campionatele Naţionale de Viteză în Coastă şi Raliuri. Acestea sunt conforme cu normele de securitate FRAS.

Surpriza acestui sezon este clasa Dacia Revival, un proiect al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, care readuce istoria autohtonă în automobilismul sportiv. În cele două grupe Dacia Revival vor lua startul pe circuitul de lângă Târgu Mureş nu mai puţin de 16 automobile Dacia istorice.

La categoria Regularitate pe Circuit, regăsim modele iconice precum Ford Mustang Fastback, Datsun 240Z, Fiat 124 Spider, Triumph Spitfire şi Porsche 944. Este o ocazie specială de a le vedea concurând pe cel mai spectaculos circuit din ţară.

Etapa a treia Romanian Retro Racing, organizată sâmbătă, 6 iulie, începe de la ora 10:00 şi se încheie la 16:50 cu o festivitate de premiere. Cea de-a patra etapă, derulată duminică, 7 iulie, începe de la ora 09:00 şi se încheie cu o festivitate de premiere la ora 15:00. În paralel pe circuit se va desfăşura Campionatul Naţional de Time Attack din cadrul FRAS.

Accesul publicului este gratuit.

Organizatorii sunt Retromobil Club România şi Classic Car Club, iar partenerii evenimentului sunt: AutoItalia, Motul, Foerch, Oldtimer Studio şi publicaţia RacingWheels.

 
Comentarii
Inchide