Automobilele marca Alfa Romeo vor fi complet electrice începând din 2027

Autor: Marius Vișan 04 aug. 2021 Știri auto
Automobilele marca Alfa Romeo vor fi complet electrice începând din 2027

”Electrificarea” este cuvântul cheie ori de câte ori un producător de vehicule vorbește despre planurile sale de viitor. Compania Stellantis a declarat că brandul Lancia va deveni o marcă 100% electric începând din 2026, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru începând din 2027.

Automobilele marca Alfa Romeo vor fi complet electrice în Europa, America de Nord şi China, a precizat conducerea grupului Stellantis cu prilejul publicării rezultatelor sale semestriale.

Grupul auto a mai anunţat de asemenea că pregăteşte relansarea mărcii Lancia, care în prezent nu mai oferă decât un singur model şi acesta doar în Italia.

Cea de-a treia marcă premium din portofoliul grupului Stellantis, marca franceză DS, nu va mai lansa decât vehicule electrice începând din 2024.

”Electrificarea” este cuvântul cheie și pentru Grupul Stellantis

Grupul Stellantis s-a format în ianuarie 2021, după fuziunea dintre Fiat Chrysler Automobiles și PSA Peugeot – Citroen.
Compania a decis să plaseze mărcile sale premium printre primele care vor deveni 100% electrice, în condiţiile în care rivalul Jaguar vrea să facă trecerea completă la vehicule electrice în 2025, pe când cei de la Volvo în 2030.

Grupul Stellantis intenţionează ca în doi ani să dubleze numărul de automobile complet electrice din gama sa, de la 11 la 22 de modele, informează G4media.ro.

Totodată, Stellantis şi-a anunţat intenţia de a investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru electrificarea întregii sale game de vehicule.

Compania a mai precizat atunci că această strategie va fi sprijinită de cinci fabrici de baterii pentru vehiculele electrice amplasate în Europa şi America de Nord. Se urmărește createa unei concurențe strânse cu Tesla, liderul de pe piaţa vehiculele electrice.

Grupul Stellantis are numai puţin de 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel.

Stellantis a devenit al patrulea cel mai mare grup auto mondial după producție și al treilea după cifră de afaceri (după Toyota și Volkswagen).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide