Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial a părăsit linia de asamblare – FOTO

Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial a părăsit linia de asamblare – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial din 1959 a părăsit linia de asamblare.

Automobilul aniversar – un model MINI 60 Years Anniversary Edition – a fost produs la 24 iulie 2019 la uzina MINI din Oxford şi a participat la evenimentul special ce a avut loc la Oxford.

Pentru a sărbători a 60-a aniversare a mărcii, MINI a căutat 60 de proprietari cu 60 de maşini, câte una din fiecare an de producţie – cu 60 de poveşti personale scrise de-a lungul deceniilor. Împărtăşite pe canalele digitale MINI de-a lungul anului, poveştile proprietarilor din Marea Britanie arată dragostea pe care aceştia o au pentru automobilele lor şi partea importantă pe care au jucat-o în vieţile multor oameni.

 

MINI continuă să sărbătorească cea de-a 60-a aniversare

MINI a reunit aceste automobile la uzina din Oxford pentru o reuniune aniversară specială, înainte de a merge la International MINI Meeting de la Bristol, un festival anual pentru fanii MINI de pretutindeni. Maşinile au fost conduse de 621 AOK – primul Mini produs vreodată -, în timp ce coloana a fost încheiată de modelul MINI cu numărul 10 milioane.

Lansat în 1959 şi creat de Alec Issigonis, modelul Mini clasic a revoluţionat lumea auto şi a fost produs la Oxford până în 1968, înainte de a fi mutat la Longbridge, în apropiere de Birmingham, unde a continuat să fie produs până în octombrie 2000. Între 1959 şi 2000, peste 5,3 de versiuni clasice Mini au fost produse.

 Comentarii
Inchide