Autoritățile din Republica Moldova renunță la un semn de circulație pentru un motiv cel puțin bizar

Autor: ProMotor 09 nov. 2020 Știri auto

Autoritățile din Chișinău planifică să scoată săgeţile verzi de la semafoare în mai multe intersecţii din capitala Republicii Moldova.

Potrivit viceprimarului, Victor Chironda, amplasarea acestei săgeţi la fiecare intersecţie a fost o greşeală, care a dus la sporirea riscului de accidentare a pietonilor şi a stimulat şi mai mult folosirea automobilului personal.

„Am dispus ca Direcţia transport să prezinte o listă cu locaţiile unde săgeata verde mai mult încurcă decât ajută. Acesta este un exemplu cum, în dorinţa de a „fluidiza traficul”, autorităţile au contribuit la creşterea ambuteiajelor”, menţionează Victor Chironda într-o postare pe Facebook.

Indicatorul echivalent al semaforului intermitent de dreapta

Potrivit lui, în următoarea perioadă vor fi scoase aceste săgeţi în mai multe intersecţii din oraş pentru a asigura o securitate mai mare pentru pietoni. Lucrările de demontare urmează să înceapă pe străzile Puşkin, Bănulescu-Bodoni şi bulevardul Ştefan cel Mare.

În anul 2011, Guvernul a aprobat modificări în Regulamentul circulaţiei rutiere. Acestea prevedeau amplasarea unui semnal adiţional la semaforul cu trei culori – o săgeată de culoare verde pe fundal negru, cu vârful spre dreapta. Semnalul permite conducătorului auto să-şi continue deplasarea în direcţia săgeţii la semnalul roşu al semaforului, de pe banda de circulaţie din dreapta, însă doar după ce a efectuat oprirea la semnalul roşu şi respectând măsurile de precauţie.

Sursă: Adevarul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Victor Chironda / Facebook



Comentarii
Inchide