Autorităţile din SUA investighează trei milioane de vehicule Hyundai şi Kia

Autor: ProMotor 02 apr. 2019 Știri auto
Autorităţile din SUA investighează trei milioane de vehicule Hyundai şi Kia

Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului pe Autostrăzi ( NHTSA) va investiga aproape trei milioane de vehicule Hyundai şi Kia în privinţa unor incendii apărute fără ca maşina să fie implicată într-un accident, într-o mişcare care ar putea determina rechemări în masă, transmite marţi BBC.

Investigaţia a pornit după ce au fost raportate mii de incedii care nu au avut la baza o coliziune, soldate cu peste 100 de răniţi şi un deces.

NHTSA a declarat că problema a afectat aproximativ şase milioane de autovehicule Hyundai şi Kia din 2015. Până în prezent, au fost rechemate pentru a putea fi reparate doar 2,4 milioane de maşini.

Cea mai recenă investigaţie se referă la Hyundai Sonata şi Hyundai Santa Fe, precum şi la Kia Optima, Kia Sorento şi Kia Soul.

De asemenea, NHTS a mai declarat că, în timp ce retragerile anterioare ale vehiculelor Kia şi Hyundai au legătură în principal cu motorul, noua anchetTtTă „nu se limitează la componentele motoarelor şi poate să acopere sisteme sau componente suplimentare ale vehiculului”.

Atât Hyundai, cât şi Kia au anunţat că vor coopera cu Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului pe Autostrăzi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide