Autostrada A1 Sibiu-Pitești. Imagini cu lucrările la cel mai spectaculos viaduct

Autor: David Andrei 02 mart. 2021 Știri auto

Apar imagini noi cu cel mai spectaculos viaduct, aflat în cadrul primei secțiuni din Autostrada A1 Sibiu-Pitești. O filmare realizată cu ajutorul unei drone surprinde stadiul lucrărilor.

GALERIE FOTO

Desfășurare de forțe din partea constructorului austriac Porr pe întreg tronsonul. Potrivit Asociației Pro Infrastructura, lucrările sunt realizate în proporție de aproape 31%. Sunt șanse ca acestea să ajungă la 65-70% până la finalul acestui an.

Imaginile arată lotul 1 din Autostrada A1 Sibiu-Pitești, situat între localitățile Sibiu/Veștem și Boița. Se lucrează intens la ridicarea pilonilor celui mai spectaculos viaduct, Tălmăcel, care se întinde pe o distanță de 650 de metri. Acesta supratraversează drumul comunal DC61 între Armeni și Tălmăcel. Constructorul utilizează un cofraj cățărător pentru înălțarea pilelor care vor ajunge la o înălțime de 30 de metri.

Lucrările au demarat în aprilie 2020. După finalizarea perioadei de proiectare, termenul de execuție are o durată de trei ani. Valoarea totală a contractului este de 127 de milioane de euro.

Cel mai probabil, acest tronson va fi dat în circulație în 2023. Autoritățile române speră însă, că lucrările vor fi finalizate mai repede, iar șoferii vor putea conduce pe acest tronson de autostradă în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Îngrijorare pentru celelalte tronsoane din Autostrada A1 Sibiu-Pitești

Urmează ca CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) să desemneze antreprenorii loturilor 2, 3 și 4. Asociația Pro Infrastructura își exprimă îngrijorarea în acest sens. “Urmărim cu atenție și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Asociației.

Segmentul de autostradă pe Valea Oltului, de la Sibiu la Piteşti, va avea o lungime de 123 kilometri. Autostrada e împărțită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti.

VIDEO:

Vă prezentăm o filmare aeriană marca API cu lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești, între localitățile Sibiu/Veștem și…

Posted by Asociația Pro Infrastructură on Sunday, 28 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide