Autostrada Moldovei: CNAIR a anunțat realizarea primilor kilometri – VIDEO

Autor: ProMotor 16 apr. 2020 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe Facebook imagini cu primii kilometri realizați din Autostrada Moldovei, aceștia fiind incluși în Varianta de Ocolire Bacău. Potrivit companiei naționale de drumuri, stadiul lucrărilor se apropie de 50%.

Intră în Galeria FOTO

„Imagini actuale de pe șantierul Variantei de Ocolire Bacău. Stadiul fizic este de 47,50%. Din cei 30,804 Km ai Variantei de Ocolire, 16,269 sunt la profil de autostradă. Zilnic pe șantier sunt prezenți peste 750 de muncitori și peste 250 de utilaje. Constructorul acestei lucrări este Asocierea Spedition UMB SRL-Tehnostrade SRL din Bacău”, a menționat instituția alături de imaginile publicate pe Facebook.

Centura orașului Bacău va avea aproximativ 30,8 kilometri, iar 16,2 kilometri vor fi la profil de autostradă. Acest tronson face parte Autostrada Moldovei A7, iar primul kilometru de asfalt a fost turnat la începutul lunii octombrie 2019.

Varianta de Ocolire Bacău a fost scoasă din nou la licitație la finalul lunii decembrie 2017, după ce compania care câștigase inițial proiectul a efectuat doar 2% din lucrări, iar CNAIR i-a reziliat contractul.

Asocierea UMB-Tehnostrade a câștigat contractul de 668 de milioane de lei, fără TVA, la finalul anului 2018. Durata de proiectare și execuție este de 3 ani (6+30 luni), iar lucrările au început în martie 2019.

Nu totul este roz în imaginile prezentate de compania de drumuri, unii internauți observând în videoclip și sectoare de drum cu o singură bandă pe sens. Acestea s-ar putea dovedi a fi punctele nevralgice ale viitoarei construcții, în care se vor forma ambuteiaje.

sursa: Digi24

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide