Autostrada Nordului, aprobată prin lege. Când va începe construcția

Autor: George Cristea 28 oct. 2020 Știri auto
Autostrada Nordului, aprobată prin lege. Când va începe construcția

Autostrada Nordului a fost aprobată prin lege după votul din Camera Deputaților. Potrivit legii votate marți, lucrările ar trebui să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

Autostrada Nordului urmează să lege vestul de estul țării în nordul extrem al României. Traseul aprobat este Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. Potrivit legii adoptate marți de deputați, procedurile pentru construcţia autostrăzii vor începe de la 1 ianuarie 2021.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021″, se arată în iniţiativa legislativă.

Autostrada Nordului, aprobată prin lege. De ce asta nu înseamnă nimic?

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PMP Ionuţ Simionca şi semnat de încă 65 de deputaţi şi senatori de la toate grupurile parlamentare. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for decizional în acest caz.

Adoptarea unei legi pentru a construi o autostradă este o nouă modă care a debutat acum doi ani. Primul obiectiv de infrastructură pentru construcția căruia a fost adoptată o lege a fost Autostrada Unirii, care ar trebui să lege Iași de Târgu Mureș. Inutilitatea acestui demers este demonstrată de absența oricăror lucrări chiar și la doi ani de la adoptarea legii.

Atât Autostrada Unirii, cât și Autostrada Nordului, își propun conectarea Moldovei cu Transilvania. Traseele celor două autostrăzi ar trebui să fie aproximativ paralele, prin urmare destul de redundante. Este greu de crezut că două provincii vor fi legate nu prin una, ci chiar două autostrăzi paralele, în condițiile în care Bucureștiul mai are cale lungă până când va fi conectat prin autostradă cu Transilvania și Moldova.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide