Autostrada Ploieşti-Braşov, făcută cadou chinezilor pe ultima sută de metri

Autostrada Ploieşti-Braşov, făcută cadou chinezilor pe ultima sută de metri

Autor: Cristian Agatie acum 6 luni Știri

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că a finalizat conmtractul pentru Autostrada Ploieşti-Braşov, care ar urma să fie realizată în parteneriat public-privat (PPP) de un consorţiu chinezo-turc.

„„Am avut o întâlnire cu Ghizdeanu, Bogdan Pascu şi cu alţii de la Autostrăzi, împreună cu un consorţiu care a participat la Ploieşti – Braşov. Sunt foarte fericit să anunţ că firma respectivă şi Comisia de Prognoză au ajuns la un consens. Săptămâna viitoare vor livra contractul pentrur demararea proiectului Ploieşti – Braşov. Acest contract trebuie aprobat şi prin HG. Lăsăm totul servit pe tavă viitorului Guvern”, a declarat Răzvan Cuc.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a ajuns la o înţelegere cu asocierea China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanayi Turizm pentru realizarea în regim de parteneriat public-privat (PPP) a autostrăzii Ploieşti-Braşov, potrivit anunţului făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Autostrada Ploieşti-Braşov ar putea fi astfel primul drum de mare viteză care va fi construit în regim de PPP, pentru care şoferii vor plăti taxă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în şedinţa CSAT din luna iulie a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional.

La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar spera ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câştigător.

sursa: digi24.roComentarii
Inchide