Autostrada Sibiu Pitești: Momentul istoric al trecerii Carpaților a fost amânat

Autor: Cristian Agatie 26 sept. 2021 Știri auto

Momentul istoric al trecerii Carpaților cu tronsonul doi din Autostrada Sibiu Pitești a fost amânat, odată cu amânarea depunerii ofertelor la CNAIR. Noul termen este 30 septembrie.

Intră în Galeria FOTO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, până la data de 30 septembrie 2021. Anterior, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunța că „momentul epocal” pentru tronsonul peste Carpați urma să aibă loc pe 20 septembrie.

„Menționăm că această prelungire s-a acordat ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporțională cu volumul de informații suplimentare aduse deja la cunoștință operatorilor economici prin clarificările publicate. De asemenea, prin aceasta prelungire, CNAIR are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investiție.  Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30.09.2021, ora 15:00”, se arată într-un comunicat publicat luni de CNAIR.

Autostrada Sibiu Pitești: Momentul istoric al trecerii Carpaților a fost amânat. Ce urmează acum

Pe 7 septembrie, la momentul prezentării bilanțului celor opt luni de mandat, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunța ca sigură data de 20 septembrie pentru depunerea ofertelor pentru construirea tronsonului de munte. Acesta a fost unul dintre cele mai disputate lucrări de infrastructură rutieră din România, pentru construcția căruia au fost depuse în februarie nu mai puțin de 11 oferte. Dintre acestea, 6 ofertanți s-au calificat în faza finală, lista acestora fiind publicată pe 23 iulie:

  1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
  2. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.
  3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.
  4. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA
  5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.
  6. ASTALDI SPA

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 4,63 miliarde de lei și 5,27 miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului este de 148 luni și cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide