Autostrada Transilvania ar putea avea în curând încă două loturi funcționale

Autor: George Cristea 09 iul. 2020 Știri auto

Autostrada Transilvania ar putea avea în curând încă două loturi funcționale. Celebra autostradă, contractată pe timpul guvernului Năstase cu compania americană Bechtel, se apropie astfel de finalizare.

Intră în Galeria FOTO

Lucrările pe lotul Câmpia Turzii-Cheţani, parte din Autostrada A3, au fost reluate, iar cele din lotul Iernut – Cheţani sunt aproape de finalizare, a anunțat pe Facebook Asociația Pro Infrastructură.

„Antreprenorul general Straco, aflat în insolvenţă şi incapabil să continue lucrările cu efective proprii, a căzut la înţelegere cu subcontractori specializaţi pe terasamente şi structuri. Ne exprimăm speranţa ca aceştia să fie plătiţi la zi, fiind practic singura şansă de finalizare a acestui lot ce realizează conexiunea dintre porţiunile din Cluj şi Mureş ale Autostrăzii Transilvania. În acest scop CNAIR va trebui să achite lucrările executate cât mai prompt.

Pe lotul vecin în lungime de 18 km, Cheţani-Iernut, antreprenorul Astaldi se apropie cu lucrările de finalizare, fiind posibilă recepţia în 45-60 de zile. Din păcate acest lot va deveni utilizabil doar după finalizarea nodului rămas de executat pe lotul Straco (Câmpia Turzii-Cheţani)”, au scris pe Facebook reprezentanţii Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, finalizarea celor două loturi de 33 de kilometri va oferi şoferilor parcursul neîntrerupt a 110 km din Autostrada Transilvania (A3) între Târgu Mureş şi Nădăşel.

Care este situația pe Autostrada Transilvania

Lotul din Autostrada Transilvania dintre Câmpia Turzii, judeţul Cluj – Cheţani, judeţul Mureş, are o lungime de aproape 16 km şi este executat de asocierea SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL, având o valoare de peste 236 de milioane de lei.

Lotul Cheţani-Iernut este realizat de Asocierea Astaldi şi are o valoarea de 438 de milioane de lei.

Autostrada Transilvania ar fi trebnuit să lege Brașovul de vestul țării și de aici să facă joncțiunea cu atostrada M4 din Ungaria. Contractul cu Bechtel a fost reziliat în 2013 sub guvernarea Ponta, după ce statul român cheltuise deja peste 1,4 miliarde de euro fără a vedea rezultate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură



Comentarii
Inchide