9 km din Autostrada Transilvania ar urma să fie dați traficului până la finele lui 2021 – VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2021 Știri auto
9 km din Autostrada Transilvania ar urma să fie dați traficului până la finele lui 2021 – VIDEO

Autostrada Transilvania, mai precis lotul dintre Târgu Mureş la Ungheni, este aproape de final. Noi imagini de pe şantier ilustrează mobilizarea bună a constructorului.

Circa 9 km de şosea rapidă, din care 4,5 km de autostradă şi 4,7 km de drum cu patru benzi şi separator de sens ar urma să fie daţi traficului până la finalul anului sau chiar şi mai devreme. Chiar dacă discutăm doar de un tronson foarte scurt, el este ”unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic” din zonă.

VIDEO

Tronsonul A3 de la Târgu Mureş la Ungheni (Aeroport) nu este unul lung, un „ciot” de doar puţin peste 9 km – 4,5 km de autostradă şi 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi, însă vine în continuarea a 33 de kilometri de autostradă deja daţi în trafic şi ar permite şoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureş.

„Tronsonul A3 Ungheni – Târgu Mureş, un sector de 10 kilometri, jumătate autostradă, jumătate drum de legătură (n.r. cu câte două benzi pe sens.). Nu avem probleme acolo, se avansează foarte bine”, a spus fostul ministru Cătălin Drulă când şi-a făcut bilanţul la Ministerul Transporturilor. Drulă a precizat că tronsonul ar urma finalizat în noiembrie.

În momentul de față stadiul lucrărilor este aproape de 80%

Constructorul se concentrează în continuare pe finalizarea structurilor şi a nodului rutier cu DJ151D (min.5.55). Mai există echipe mobilizate şi pentru finalizarea podului peste râul Niraj (minutul 4:55).

În paralel se aşterne stratul final de uzură şi se mai lucrează şi la cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Tg. Mureş.

Filmarea începe cu giratoriile respective şi drumul de patru benzi care conectează autostrada de Tg. Mureş, iar secţiunea de autostradă propriu-zisă începe de pe la minutul 3.51.

Sursă: HotNews.ro via Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Raducu P Drum


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide