Avantaje legale pe care le ai când deţii o maşină electrică

Autor: Marius Vișan 06 nov. 2018 Știri auto
Avantaje legale pe care le ai când deţii o maşină electrică

Cele mai mari avantaje în utilizarea unui vehicul electric sunt gradul redus de emisii, silenţiozitatea, costurile de încărcare scăzute şi impozitele zero.

Statul român susţine achiziţionarea de autovehicule electrice. Începand cu anul 2017 statul român oferă nu numai finanţare la achiziţionare, dar şi reduceri de taxe pentru deţinătorii de maşini electrice. 

Preţurile pentru un autovehicul electric nou încep de la 12.000 euro şi ajung până la peste 30.000 euro. La achiziţionarea unui automobill electric sau electric hibrid statu român acordă un ajutor financiar de până la 10.000 euro, prin programul guvernamental Rabla Plus.

Autorităţile vor acorda un singur ecotichet pentru fiecare maşină electrică cumpărată, însă o persoană fizică va putea folosi un singur ecotichet pe an.

De asemenea,  autovehiculele acţionate electric sunt exceptate de la impozitele auto. Gramatical, „autovehicule acţionate electric” includ şi autovehiculele hibrid, însă prevederile legale referitoare la impozitele auto menţionează doar o reducere a sumei impozitate pentru acest tip de automobile.

Deţinătorii de maşini hibrid pot beneficia de o reducere cu până la 50% din sumele impozitate, pentru motoarele de peste 22000 cm cubi.

Regiile autonome de transport public şi societăţile private de transport în comun, inclusiv firmele de taximetrie vor contracta începând cu anul 2020 autovehicule acţionate electric în proporţie de 30% din necesarul de achiziţii. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide