Avertisment: Şoferii care vin la mitingul din 10 august vor să blocheze şoseaua care leagă Moldova de Bucureşti

Autor: Cristian Agatie 08 aug. 2019 Știri auto
Avertisment: Şoferii care vin la mitingul din 10 august vor să blocheze şoseaua care leagă Moldova de Bucureşti

Zeci de şoferi care cer Guvernului să înceapă mai repede lucrările la Autostrada Iaşi – Târgu Mureş pleacă sâmbătă spre Bucureşti la protest. Sunt supăraţi că lipsa şoselelor rapide din Moldova scade şansele dezvoltării economice în zonă şi îi face pe localnici să caute prosperitatea în străinătate. Mulţi vin în ţară special pentru protest.

Pe drum spre Bucureşti, cei care se duc la mitingul anti-PSD vor să blocheze pentru scurt timp şoseaua care leagă Moldova de Capitală, ca să arate că lipsa autostrăzii blochează investiţiile. Gestul lor este şi un avertisment la adresa guvernanţilor.

Cătălin Urtoi – Asociaţia civică „Împreună pentru A8”: „Vrem să atragem atenţia că noi suntem în stare şi de mai mult decât am făcut până acum, acţiuni mai dure”.Protestele de sâmbătă sunt organizate la un an de la mitingul anti-PSD pus la cale de diasporă, reprimat cu brutalitate de jandarmi.

Peste 800 de protestatari au făcut plângeri penale din acest motiv, dar demersul lor nu a dus la niciun rezultat, cel puţin până acum. De cealaltă parte, au fost arestaţi nouă protestatari, pe motiv că au lovit jandarmii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide