Avertizare de ninsori în toată țara. Anvelopele de iarnă devin obligatorii

Autor: George Cristea 19 nov. 2020 Știri auto

Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, lapoviță și intensificări ale vântului pe arii extinse. Iată care sunt zonele unde se va depune un strat consistent de zăpadă. Nu uita, anvelopele de iarnă devin obligatorii în situația în care carosabilul este acoperit cu zăpadă, polei sau gheață.

Intră în Galeria FOTO

Meteorologii au transmis, joi, o informare de ninsori, lapoviță și vânt puternic, care intră în vigoare vineri la prânz. Informarea ANM este valabilă până sâmbătă, ora 17.00. În acest interval, vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

Potrivit ANM, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 – 20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40 – 50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea.

Avertizare de ninsori în toată țara. Care este situația în București

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă vineri și sâmbătă. Se anunță ploi slabe, vânt și frig. Temperatura maximă va fi de 9 -10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

De sâmbătă ora 8:00 până la ora 17:00, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade. La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile, potrivit ANM.

Dacă nu ai montat încă anvelopele de iarnă, trebuie să știi că acestea sunt obligatorii în cazul în care circuli pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În cazul în care condițiile meteo nefavorabile te surprind cu mașina echipată cu cauciucuri de vară, riști o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Ca măsură suplimentară, Codul Rutier prevede, pe lângă pedeapsa amenzii, și reținerea certificatului de înmatriculare până la remedierea situației.

Dacă ai nelămuriri în privința alegerii celor mai bune anvelope de iarnă, am pregătit pentru tine un ghid cuprinzător care acoperă cele mai multe întrebări pe care și le pun șoferii în această perioadă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide