Un avion a aterizat de urgență pe autostradă. VIDEO

Autor: Promotor 23 mai 2020 Știri auto

Un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgență pe autostradă. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui șofer.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe o autostradă din statul american Missouri. Pilotul unui avion de mici dimensiuni, Beechcraft Twin Bonanza, a fost forțat să aterizeze de urgență după ce unul dintre motoare s-a defectat.

“Trebuia să ia urgent o decizie. Să aterizeze pe acel sector de autostradă a fost cea mai bună opțiune pentru el, evitând astfel o tragedie”, au declarat reprezentanții Poliției Autostrăzii.

Imaginile surprinse de o cameră aflată în mașina unuia dintre șoferii care circulau la acea oră pe șoseaua de mare viteză. În imagini se poate observa cum avionul face manevre ezitante, pilotul căutând, probabil, o breșă în trafic pentru a ajunge la sol în siguranță.

Șoferii au crezut inițial că avionul va ateriza pe zona acoperită cu iarbă care desparte cele două sensuri de mers. Pilotul a redus semnificativ viteza și, în cele din urmă, s-a îndreptat către carosabil.

Nicio persoană nu a fost rănită. Doar una dintre aripile avionului a suferit avarii minore, după ce a lovit un indicator rutier de pe autostradă. Traficul a fost serios îngreunat, pentru că avionul aterizat pe carosabil putea fi ocolit doar folosind banda de urgență.

Ce este Beechcraft Twin Bonanza

Avionul de mici dimensiuni Beechcraft Twin Bonanza este un avion de mici dimensiuni cu două motoare, realizat de Beechcraft. Este de două ori mai mare și vine cu motoare mai puternice decât Bonanza. Cabina sa este mai spațioasă.

Măsoară 9,60 de metri în lungime, 3,45 de metri în înălțime și are o anvergură a aripilor de 13,79 de metri. Până la 5 pasageri și un membru al echipajului pot călători cu acest tip de avion.

Viteza maximă de croazieră este de 327 km/h la 7.000 de picioare (2.100 de metri).

Are nevoie de 370 de metri pentru a decola și de 419 metri pentru a ateriza.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide