Un bărbat a ajuns la spital după ce a încercat să stingă un autoturism care luase foc

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2021 Știri auto
Un bărbat a ajuns la spital după ce a încercat să stingă un autoturism care luase foc

Un bărbat în vârstă de 63 ani a ajuns la spital cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului după ce a încercat să stingă flăcările care i-au cuprins partea din față a autoturismului.

Incidentul s-a petrecut în marți, 24 august, în spatele unui bloc din comuna Răchiți, județul Botoșani. Bărbatul a povestit că intenționa să izoleze acoperișul blocului în care locuia cu un arzător manual cu butelie.

Bărbatul a încercat să stingă incendiul cu ajutorul unor sticle cu apă

În momentul în care a probat cu flacără arzătorul în fața garajului, furtunul a luat foc și a aprins materialele combustibile din partea din față a mașinii, care era parcată în apropiere. A încercat să stingă incendiul cu ajutorul unor sticle cu apă, dar efortul lui a fost zadarnic, motiv pentru care a sunat după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoşani, dar și unul aparținând Detașamentului de Pompieri Botoșani. În timp ce echipajul medical îi acorda îngrijiri medicale, pompierii au stins incendiul.

Un accesoriu care, probabil, l-ar fi ajutat foarte mult în această situație ar fi putut fi stingătorul. Potrivit normelor legislative în vigoare, șoferii sunt obligați să dețină în autovehicul o vestă reflectorizantă, trusa sanitară de prim ajutor, un stingător de incendiu și două triunghiuri reflectorizante, care trebuie să se afle în termenul de valabilitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Botoșani


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide