Cine produce bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 10 minute

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2021 Știri auto
Cine produce bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 10 minute

StoreDot, o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă, a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute.

După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică, despre care se spune că rezolvă problemele de siguranţă şi performanţă caracteristice acestui tip de celule.

Prototipul realizat de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri lăţime, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, precum Tesla, scrie News.ro.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piaţă în 2028.

Bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 10 minute

StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.

„Atingerea obiectivului de încărcare rapidă a unei celule cilindrice în doar 10 minute a fost pe foaia de parcurs tehnologică a StoreDot încă din prima zi”, a spus CEO-ul StoreDot, Dr. Doron Myersdorf. „Este un progres semnificativ faptul că putem oferi producătorilor de vehicule electrice alegerea formatelor de celule, utilizând tehnologia noastră XFC care va depăși barierele actuale ale unui EV (vehicul electric n.r.): autonomia și range anxiety.”

Termenul ”range anxiety” se referă la teama ca o baterie să va termina la jumătatea călătoriei și ca șoferul să rămână blocat înainte de a ajunge la o stație de încărcare.

Sursă foto: timesofisrael.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: timesofisrael.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide