Bateriile uzate de pe modelele de testare Audi e-tron vor alimenta ricșele din India

Autor: Mihai Morcovescu 20 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Audi anunță încheierea unui parteneriat cu un start-up non-profit, denumit Nunam. Scopul acestui parteneriat constă în reutilizarea unor baterii parțial uzate folosite de modelele e-tron de teste pentru alimentarea celebrelor ricșe din India.

Primele ricșe cu baterii Audi vor ieși pe străzi în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

O a doua viață pentru bateriile pentru maşinile electrice. Startup-ul germano-indian Nunam va testa trei ricșe electrice pe drumurile din India, care vor fi alimentate cu energie din baterii uzate. Acesta au fost folosite de modelele Audi e-tron din flota de testare a constructorului din Ingolstadt.

Astfel, va fi explorat modul în care bateriile de înaltă tensiune pot fi reutilizate după ciclul de viață al mașinii electrice. Proiectul finanțat de Audi Environmental Foundation urmărește și consolidarea oportunităților de angajare pentru oamenii din India. Proiectul vizează în special femeile din această țară.

Cele trei vehicule electrice alimentate cu baterii viabile pentru o a doua viață își vor face apariția pe străzile din India la începutul lui 2023. Acestea vor crea un trafic stradal local mai curat și mai avansat din punct de vedere tehnic. În plus, vor fi și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

„Bateriile vechi sunt încă foarte puternice. Dacă sunt utilizate în mod corespunzător, bateriile care încep o a doua viață pot avea un impact uriaș. Ele pot ajuta oamenii aflați în situații dificile de viață să câștige un venit și să obțină independență economică. Și totul într-un mod durabil. Ricșele electrice au o eficiență ecologică ideală. Pentru niște vehicule cu autonomie și cerințe de putere mai reduse, acestea sunt extrem de promițătoare”, spune co-fondatorul Nunam, Prodip Chatterjee.

Conceptul de e-Rickshaw creat de Audi și Nunam va putea fi admirat în cadrul „Greentech Festival” de la Berlin, care va debuta pe 22 iunie.

Sursa: Audi

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide