Battista se va numi hypercarul electric de 1900 CP produs de Pininfarina – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri
Automobili Pininfarina a lansat noi imagini ale viitorului său hipercarcar electric, care va fi denumit Battista. 
 
Maşina a purtat iniţial numele de cod PF0, apoi hypercarul a fost numit după Battista ‘Pinin’ Farina, care a fondat casa de design italiană în 1930. Aceasta este acum condusă de nepotul lui Battista, Paolo, care a spus că este un „vis devenit realitate”. „Bunicul meu visa că într-o zi va exista o gamă de maşini marca Pininfarina”, a continuat el. 

Battista este pregătită să atingă 100 de km / h în mai puţin de 2,0 secunde şi 300 de km / h în mai puţin de 12,0 secunde. Automobili Pininfarina se referă la model ca fiind „cel mai performant automobil italian din toate timpurile”.

Michael Perschke, fost şef la BMW şi Audi şi acum CEO-ul Automobili Pininfarina, spune că autonomia maşinii va fi de cel puţin 450 km, iar compania va avea în vedere furnizarea unui sistem de încărcare ce poate umple bateria până la 80% în doar 40 de minute sau chiar mai puţin.

Battista este un model planificat să apară pe piaţă în toamna anului 2020, la preţuri de aproximativ 2,5 milioane de dolari (aproximativ 2.1 milioane de euro).

 Comentarii
Inchide