Băut, drogat și recalcitrant – Cum s-a certat un șofer cu polițiștii? VIDEO

Autor: David Andrei acum o lună Știri

Un șofer din Timișoara, băut și drogat, s-a certat cu polițiștii în plină stradă. Acesta a refuzat inițial să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice.

GALERIE FOTO

Peste 330 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii șoferilor din Timișoara care au încălcat legislația. Un șofer băut și drogat, care a devenit recalcitrant, le-a dat cea mai mare bătaie de cap.

Testul cu etilotestul a arătat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul i-a jignit pe polițiști și a refuzat inițial conducerea sa la spital pentru recoltarea probelor biologice. Acesta s-a enervat atunci când oamenii legii i-au explicat că va face deplasarea cu autospeciala de poliție și nu cu mașina proprie.

“Ia mâna de pe mine! Ce, ai mandat?”, a fost reacția șoferului. Întrebat dacă are ceva de ascuns în mașină, acesta a spus în glumă ca are arme.

Bărbatul nu a vrut să lase mașina, un Mercedes-Benz, parcată pe marginea drumului. Astfel, tânăra alături de care călătorea, a preluat automobilul, deși i-a anunțat pe polițiști că se teme să-l conducă pentru că nu are experiență la volan.

Șoferul băut și drogat nu a fost singurul sancționat

A fost doar una dintre numeroasele situații de încălcare a legii cu care s-au confruntat polițiștii de la Brigada Rutieră din Timișoara în cadrul acțiunii de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente, de reducere a riscului rutier rutier și de combatere a conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.

Polițiștii au mai aplicat 333 de sancțiuni contravenționale. 141 dintre acestea au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză. Aceștia au depistat și 16 infracțiuni, au reținut 47 de premise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, pentru manevre incorecte de depășire, pentru nerespectarea limitelor de viteză și conducerea autovehiculului sub influența băuturilor alcoolice. 19 certificate de înmatriculare au fost reținute.

VIDEO:Comentarii
Inchide