Ben-Oni Ardelean a fost prins băut la volan. Cum se apără parlamentarul

Autor: George Cristea 27 apr. 2021 Știri auto

Ben-Oni Ardelean a fost prins de polițiști băut la volan în urma unui control de rutină. Parlamentarul liberal a declarat că nu consumase alcool.

Intră în Galeria FOTO

Deputatul liberal a fost oprit de polițiști luni seară, în Piața Victoriei, în timpul unui control care viza respectarea normelor în timpul pandemiei. Ben-Oni Ardelean a fost testat cu etilotestul, iar polițiștii au constatat că avea o alcoolemie de 0.11 la mie în aerul expirat. El a fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Ben-Oni Ardelean a declarat că va contesta în instanţă decizia poliţiştilor, deoarece nu a consumat alcool. El a spus că „mica alcoolemie” ar fi apărut din cauza unui tratament pentru tensiune pe care îl urmează de câteva săptămâni.

„E vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune şi îl iau de câteva săptămâni. Legea spune că trebuie să fie 0, pe alcooltest a apărut o mică alcoolemie de la tratamentul respectiv, nu e vorba de băutură şi nu e vorba de alcool. Mi s-a suspendat permisul, contest decizia. Bineînţeles că, din punctul meu de vedere, înţeleg şi logica poliţistului care mi-a spus că nu se repetă testul şi că, bineînţeles, am dreptul la o singură testare. Am zis să mai facem încă o dată.(…) O să fac o contestaţie în Tribunal cu acte, cu documente, cu tot ce trebuie”, a declarat Ben-Oni Ardelean pentru Agerpres.

Ben-Oni Ardelean a fost prins de polițiști băut la volan. Deputatul spune că nu a consumat alcool

Acesta pune la îndoială relevanța testelor de alcool ale Poliției Rutiere. Potrivit deputatului, o concentrație de 0,1 la mie în aerul expirat poate fi rezultatul contactului obișnuit cu substanțe sau alimente care conțin alcool.

„Alcoolemia, îmi explică şi specialiştii, îţi apare din câteva bomboane cu rom sau dacă te clăteşti în gură cu Listerine îţi apare aceeaşi alcoolemie. Nu e vorba de băut. Când bei nu îţi apare 0,1 care abia e contravenţie, să zic aşa”, a mai spus Ardelean.

Nu ar fi prima oară când alcoolemia detectată de testerul polițiștilor are altă cauză decât consumul de alcool. În urma unui accident petrecut în urmă cu jumătate de an, șoferul unei autospeciale de pompieri a fost găsit cu o alcoolemie de 0,18 la mie. În urma analizelor de sânge s-a constatat însă că șoferul nu consumase alcool, ci doar fusese decontaminat de COVID folosind substanțe cu concentrație mare de alcool.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide