Bentley extinde gama de variante hibride pentru Bentayga

Autor: Ionuț Vîlciu 02 oct. 2022 Știri auto

Bentley aduce două noi versiuni pentru SUV-ul său. Acum Bentayga S și Azure pot fi comandate cu trenuri de rulare electrificate.

Bentley își extinde familia de hibrizi de lux prin adăugarea a două modele noi la familia Bentayga. Acest lucru înseamnă că 50% din gama completă de modele Bentley, șapte modele din 14, sunt acum disponibile cu un grup motopropulsor hibrid.

Bentayga devine mai eficient

Noul Bentayga S Hybrid urmează introducerea Flying Spur S Hybrid la începutul acestui an, ceea ce înseamnă că clienții pot acum bucura de avantajele unui grup motopropulsor electrificat în două dintre liniile de modele cu patru uși ale Bentley.

Cu o putere combinată de 462 CP (456 CP), motorul TFSI V6 pe benzină de 3,0 litri și motor-generator electric de 100 kW pot propulsa Bentayga S Hybrid de la zero la 100 km/h în doar 5,3 secunde. Viteză maximă este de 254 km/h. Senzația de putere este accentuată de grupul motopropulsor hibrid. Acest lucru are loc datorită capacității motorului electric de a furniza cuplul complet de la zero rotații pe minut.

La fel ca omologul său cu motor V8, Bentayga S, noul Bentayga S Hybrid are îmbunătățiri de ordin dinamic. Sunetul motorului V6 este augumentat, accentuând caracterul mai sportiv al mașinii.

O creștere cu 15% a amortizării întărește șasiul și conferă posibilitatea de avea o setare mai sportivă a sistemului ESC. De asemenea, există și un sistem de evacuare activ care poate fi reglat individual atât pentru pasagerii față, cât și pentru cei din spate.

Pentru cei ce doresc o experiență mai relaxantă, există și versiunea Azure Hybrid.

Ca și în cazul altor modele Azure, Bentayga Azure Hybrid prioritizează bunăstarea ocupanților săi printr-o combinație de design și tehnologie. Configurația sa include specificația de confort pentru scaunul din față, care oferă o reglare în până la 22 de direcții și o funcție de încălzire și ventilație pentru a menține temperatura optimă a corpului pentru confort.

Sursa: Bentley 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide