Bertone GB110, un hypercar serie limitată de 1.100 CP

Autor: Adrian Somai 22 dec. 2022 Știri auto

Bertone a prezentat oficial la mijlocul acestei săptămâni noul GB110, un hypercar care promite multe. Nu numai că are 1.100 de cai putere sub capotă, însă italienii susțin că motorul acestuia poate rula cu un combustibil special, prelucrat din deșeuri de plastic.

Despre cei de la Bertone nu s-a mai auzit mare lucru timp de aproape zece ani, însă italienii revin în prim plan cu un proiect extrem de interesant. Este vorba despre GB110, un hypercar ce urmează să fie asamblat într-o serie limitată de numai 33 de exemplare, potrivit Motor1.

Noul GB110 și-a găsit inspirația în anumite modele celebre din lumea auto, unul dintre ele fiind Lancia Stratos Zero. Astfel, nu trebuie să ne mire tentele retro care pot fi observate cu ușurință atunci când ne uităm la noul hypercar al celor de la Bertone. În partea frontală putem remarca o zonă sculptată puternic în scopuri aerodinamice și un spoiler de dimensiuni generoase. În partea din spate avem patru evacuări sculptate special și un difuzor deloc mic. Pe laterale, ușile se deschid precum o pereche de aripi.

0 – 100 km/h în mai puțin de 3 secunde

Lucrurile se dovedesc a fi extrem de interesante atunci când ne îndreptăm atenția către zona tehnică, cei de la Bertone transmițând numai că noul GB110 are la bază componente provenite de la o marcă germană.

Nu știm nici măcar configurația motorului cu care este echipat acest nou Bertone GB110, însă știm că puterea este de 1.100 de cai putere. De asemenea, mai știm că motorul este capabil să ruleze fiind alimentat cu un tip de combustibil special, realizat din deșeuri de plastic. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu șapte rapoarte.

Deși nu avem foarte multe detalii tehnice despre motorul lui GB110, italienii de la Bertone au făcut publice cifrele de performanță cu care se poate lăuda noul hypercar. Astfel, GB110 poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 2.79 secunde. Totodată, viteza maximă pe care o poate atinge hypercar-ul este de 380 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bertone


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide