Bilanț dramatic la Poliția Rutieră: Zeci de mii de amenzi, mii de permise și taloane reținute în doar 5 zile

Autor: George Cristea 24 feb. 2021 Știri auto

Bilanț dramatic la Poliția Rutieră: polițiștii au aplicat zeci de mii de amenzi iar mii de permise și taloane au fost reținute în doar 5 zile de acțiuni pe șoselele din România. Imaginea reflectă traficul rutier tot mai haotic și nerespectarea generalizată a regulilor de circulație.

Intră în Galeria FOTO

Dacă aveți impresia că nimeni nu mai respectă regulile de circulație, este pentru că, într-adevăr, nimeni nu le mai respectă. Sau numărul celor care o fac este atât de mic încât a devenit irelevant. O arată nu doar statisticile înfiorătoare ale accidentelor rutiere, ci și rezultatele controalelor din trafic făcute de Poliția Rutieră. Ultima imagine relevantă ne-a parvenit dintr-un raport al Poliției realizat în urma controalelor desfășurate la nivelul întregii țări într-o perioadă de numai cinci zile.

Exact, cinci zile, pentru că, se pare, luni și marți polițiștii se odihnesc după efortul de peste weekend. Timp de 5 zile, polițiștii rutieri au acționat la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state.

„În perioada 17 – 21 februarie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii au acționat la nivel național pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state. Zilnic (dar numai cinci zile – n.r.), peste 900 de polițiști rutieri au acționat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 înmatriculate în alte state”, se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere.

Zeci de mii de amenzi în cel mai dramatic bilanț de weekend la Poliția Rutieră

Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat un număr record de 32.360 de sancțiuni contravenționale, 27.890 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislației rutiere. Din totalul acestora, 1.649 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Totodată, au fost reținute 2.854 de permise de conducere, 133 aparținând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Tot în cadrul acțiunii, au fost reținute 975 de certificate de înmatriculare, dintre care 120 eliberate de autorități din alte state. Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 57 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 49 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto. De asemenea, au fost constatate 374 de infracțiuni, pentru 41 dintre acestea fiind bănuiți  conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Recent, o acțiune de numai opt ore desfășurată de polițiștii din Harghita a surprins 179 de vitezomani. Relevant este și numărul imens de accidente grave din ultima vreme, multe datorate ignorării limitelor de viteză și a altor reguli de circulație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide