Bilanțul groaznic al accidentelor petrecute zilele acestea pe șoselele din România

Autor: Elena Luchian 27 dec. 2019 Știri auto
Bilanțul groaznic al accidentelor petrecute zilele acestea pe șoselele din România

Autoritățile au făcut bilanțul accidentelor petrecute zilele acestea pe șoselele din România. 44 de accidente grave au avut loc în 48 de ore.

44 de accidente, 19 persoane decedate și 33 de persoane grav rănite. Acestea sunt cifrele teribile comunicate de Ministerul Afacerilor Interne și înregistrate în cele două zile de Crăciun, 25 și 26 decembrie.

MAI face un apel la șoferii care se grăbesc să ajungă acasă sau la destinația de vacanță de sărbători: “Vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața! Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste 10 ani… și peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața!”

Autoritățile trag un semnal de alarmă și în ceea ce privește folosirea telefonului mobil la volan: “Dacă ești la volan și vezi acest mesaj, închide imediat telefonul… ești în pericol să faci un accident! Dacă ești pasager, citește cu voce tare să audă și șoferul!”

Polițiștii le transmit șoferilor: “Viața are prioritate și doar acasă vă așteaptă cei dragi!”

De asemenea, autoritățile au reținut, în această perioadă, 532 de permise de conducere, dintre care 64 dintre acestea pentru consum de alcool și 171 pentru viteză. Au fost retrase și 89 de certificate de înmatriculare pentru nerreguli constatate la autovehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide