Bill Gates este un mare fan al mărcii Porsche. Prima și ultima sa dragoste nu e soția de care s-a despărțit

Autor: George Cristea 04 mai 2021 Știri auto

Bill Gates este un mare fan al mărcii Porsche, după cum a dezvăluit într-un interviu recent cu Ellen DeGeneres. Prima și ultima sa dragoste nu e soția de care s-a despărțit, iar această constatare doare, cu siguranță.

Intră în Galeria FOTO

Bill Gates este fondatorul Microsoft, un filantrop recunoscut dar și o figură controversată printre adepții teoriei conspirației. Gates a devenit la 31 de ani cel mai tânăr miliardar (la acea vreme, pentru că în 2008 Mark Zuckerberg a luat același titlu având 23 de ani). În plus, a fost multă vreme cel mai bogat om al planetei, până când a fost depășit, în 2018, de Jeff Bezos.

Mai puțin cunoscută este pasiunea lui Gates pentru viteză și mașini sport. Dintre toate mărcile cu gene sportive, Bill Gates a ales Porsche, și nu a renunțat niciodată la aceasta. Gates recunoștea într-un interviu recent cu Hellen DeGeneres, cel mai important capriciu după fondarea Microsoft a fost să-și cumpere un Porsche 911 Turbo. Mașina a fost vândută mai târziu, dar nu înainte de a-l face pe Gates un vitezoman cu un dosar voluminos la Poliție. Gates a luat la volanul ei cele mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei legale şi chiar câteva zile de arest.

Bill Gates este un mare fan al mărcii Porsche, prima și ultima sa dragoste

Bill Gates încă deţine una dintre cele 230 de Porsche 959 Coupé fabricate, aceasta fiind, de departe, vedeta colecției sale de mașini. Se pare că a fost nevoie de o lege federală semnată de preşedintele Clinton pentru ca miliardarul să poată circula cu această maşină pe drumurile publice, motivul fiind că acest model nu a fost supus niciodată testelor de siguranţă.

Alte mașini din colecția actuală a lui Bill Gates care merită menționate sunt Maybach 62S Landaulet, Lamborghini Aventador, Audi R8, Bugatti Veyron, un RV Mercedes Marco Polo, dar și o limuzină realizată pe baza lui Chevrolet Corvette. Recent, Bill Gates și-a cumpărat din nou un Porsche, fiind vorba de modelul electric Taycan. Probabil că nu va fi ultimul model Porsche deținut de Gates, care împlinește în octombrie vârsta de 66 de ani.

„Trebuie să spun că este o mașină cu un preț premium, dar este foarte, foarte tare! Este prima mea mașină electrică și mă bucur de ea cât pot”, spunea multimiliardarul american la cumpărarea mașinii. Gates nu este 100% satisfăcut totuși de prima sa experiență cu o mașină electrică. Fondatorul Microsoft s-a plâns de timpii mari de încărcare și de autonomia redusă a mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide