Bitcoin atinge un maxim istoric după ce Tesla a cumpărat criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Autor: George Cristea 09 feb. 2021 Știri auto

Bitcoin atinge un maxim istoric după ce Tesla a cumpărat criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Fondatorul companiei nu exclude să folosească Bitcoin ca monedă de plată pentru mașinile Tesla.

Intră în Galeria FOTO

Bitcoin a urcat marți la un nou maxim istoric, în condițiile în care investiția Tesla  în criptomonedă a făcut ca investitorii să considere că aceasta va deveni o clasă de active obișnuită, atât pentru companii, cât și pentru administratorii de bani, relatează Reuters.

Valoarea Bitcoin s-a dublat în ultimele două luni, pe măsură ce investitorii instituționali caută investiții alternative și comercianții cu amănuntul merg pe val. Saltul de luni, după anunțul Tesla, a fost cea mai mare creștere zilnică din ultimii trei ani. Bitcoin a atins marți 48.216 dolari pe piața asiatică. De asemenea, Ethereum a atins un nivel record, de 1.784,85 dolari dimineața devreme.

Analiștii spun că anunțul Tesla, care a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a declarat că va accepta criptomoneda pentru plata mașinilor, face parte dintr-o schimbare mai mare, în condițiile în care companiile și casele mari de investiții urmăresc tendințele trasate de micii traderi.

Tesla a cumpărat criptomonede și va accepta Bitcoin ca monedă de plată

„Deși acum puteți cumpăra un Tesla cu Bitcoin, nu aș sugera să faceți acest lucru”, a spus Michael Bucella, partener la firma de investiții în criptomonede BlockTower, la CNBC. „Suntem într-o poziție în care acestea sunt primele faze ale trecerii comunității instituționale și corporative către Bitcoin”.

Bitcoin a crescut deja cu 62% anul acesta, în plus față de 300% anul trecut, în timp ce investitorii caută alternative la dolar din cauza ratelor dobânzii de 0% ale Federal Reserve (FED).

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost mult timp un fan al criptomonedelor – despre care a vorbit online – dar investiția Tesla în valută a fost o surpriză care a încins sectorul. Chiar și Dogecoin, o criptomonedă lansată în glumă, cu un câine drept simbol, și-a văzut valoarea crescând după ce Musk a menționat-o pe Twitter.

Cât costă în Bitcoin o Tesla Model 3, cel mai accesibil model al americanilor

Criptomonedele s-au remarcat de-a lungul timpului printr-o volatilitate pronunțată. În limbaj comun, asta înseamnă că ratele de schimb sau cotațiile acestora variază extrem de mult, unoeir pe perioade scurte de timp. Acest lucru face imposibil stabilirea unui preț în Bitcoin pentru un anumit produs. Mai degrabă, prețul în Bitcoin al unei mașini Tesla va reprezenta o conversie a prețului în dolari sau altă monedă clasică.

Astfel, la cotația actuală a Bitcoin, de circa 45.500 de dolari americani, o Tesla Model 3 în versiunea de bază ar trebui să coste circa 0,81 BTC. Dacă ai mai mult de 1 BTC în portofelul virtual poți alege vârful de gamă Tesla Model 3 Performance Dual Motor All-Wheel Drive, la care să adaugi toate gadgeturile din portofoliul brandului american, pentru un gran totale de 1,44 BTC. Nu pare scump deloc, nu-i așa?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide