BMW a demarat producția pilelor de combustie pe bază de hidrogen destinate modelului iX5 Hydrogen

Autor: Mihai Morcovescu 01 sept. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW a început producția pilelor de combustie pe bază de hidrogen în Germania. Bavarezii consideră tehnologia dezvoltată „in house” promițătoare în procesul de tranziție către o mobilitate cu emisii reduse de carbon.

Aceste pile de combustie pe bază de hidrogen vor fi fabricate în centrul de competență al BMW pentru tehnologia hidrogenului din Munchen.

Producția de „fuel cells” va fi destinată SUV-ului iX5 Hydrogen. Primele unități vor fi produse până la sfârșitul acestui an.

Versiunea de serie BMW iX5 Hydrogen ar putea fi lansată în 2025

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu un an și jumătate, BMW anunța că va avea o flotă de prototipuri BMW iX5 Hydrogen înainte de sfârșitul anului 2022. Germanii consideră că joacă un rol de pionierat în acest domeniu. Și asta datorită colaborării pe care o are încă din 2013 cu Toyota, unul dintre cei mai avansați producători în domeniul motoarelor pe bază de hidrogen.

„Hidrogenul va deveni mai relevant în mobilitatea individuală datorită avantajelor pe care le oferă”, a declarat CEO -ul BMW, Oliver Zipse. „Mașinile alimentate cu hidrogen reprezintă soluția ideală pentru noi pentru a completa gama de vehicule pur electrice”, a mai spus acesta.

Potrivit oficialului BMW, pilele de combustie pe bază de hidrogen ar putea reprezenta o soluție pentru un anumit segment de consumatori. Este vorba despre 20-30 % dintre clienții nemulțumiți de infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice. Mai exact, este vorba despre șoferii care fac călătorii mai lungi în zonele rurale.

BMW va produce iX5 alimentat cu hidrogen într-o serie limitată de 100 de unități. Acestea vor fi gata până la sfârșitul lui 2022. Mașinile vor fi utilizate în scopuri demonstrative. Ele vor face obiectul unor sesiuni de teste pe care producătorul german le va efectua în următorii doi ani. Bavarezii vor colabora cu parteneri din Europa, America și Asia.

După această producție la scară mică a lui iX5 Hydrogen, BMW ar dori să lanseze modelul în 2025. SUV-ul folosește un motor electric care livrează până la 374 CP. De asemenea, mașina dispune și de două rezervoare, care pot stoca aproape 6 kilograme de hidrogen fiecare.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide