BMW Group îşi extinde prezenţa în China. Modelul iX3 se va produce local

Autor: ProMotor 10 iul. 2018 Știri auto

BMW Group şi partenerul său chinez au semnat un acord cadru pe termen lung pentru extinderea suplimentară a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive (BBA). În 2019, BBA îşi măreşte capacitatea de producţie la un maxim de 520.000 de automobile BMW, iar modelul electric BMW iX3 este planificat să fie exportat pe pieţele din afara Chinei.

Cifrele arată că 560.000 de automobile ale mărcii BMW au fost livrate clienţilor din China în 2017 – mai mult decât în următoarele două cele mai mari pieţe, SUA şi Germania, la un loc. 

Producţia locală a noului BMW X3 a început în China în luna mai, aşa cum fusese planificat, iar lansarea în cea de-a doua jumătate a anului este de aşteptat să accelereze suplimentar creşterea pe cea mai mare piaţă auto din lume. BMW X3 este al şaselea modele BMW localizat pentru China.

Celor două locaţii de producţie a automobilelor se alătură şi o uzină de motoare, care include o fabrică de baterii pentru automobilele electrificate ale mărcii BMW ce sunt produse local la Shenyang. Aceasta este prima uzină de baterii operată în China de un constructor de automobile premium.

Producţia locală a BMW iX3, primul model electric al mărcii BMW, va începe în 2020 la Shenyang. De asemenea, BMW iX3 este planificat să fie exportat în pieţele din afara Chinei.

Joint-venture-ul BBA are deja peste 800 de angajaţi în facilităţile sale de cercetare şi dezvoltare, trei sferturi dintre aceştia fiind chinezi. În total, BBA are peste 16.800 de angajaţi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide