BMW i Vision Dynamics – Autonomie de 600 de km, viteza maximă 200 km/h şi o acceleraţie 0-100 km/h în patru secunde – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

La doar un an de la prezentarea viziunilor NEXT 100 orientate spre viitor, BMW Group introduce, cu ocazia ediţiei 2017 a IAA Cars de la Frankfurt, mobilitatea electrică a viitorului mult mai apropiat. BMW i Vision Dynamics este un Gran Coupé cu patru uşi, cu o autonomie de 600 de kilometri, o viteză maximă de peste 200 km/h şi o acceleraţie 0-100 km/h în patru secunde, care oferă o imagine a experienţei electromobilităţii viitorului cu un nivel nou de eleganţă sportivă.

„La BMW Group, viitorul mobilităţii electrice a sosit deja”, spune Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. „Avem mai multe automobile electrificate pe şosea decât orice competitor consacrat şi suntem angajaţi în extinderea activităţilor noastre în domeniul mobilităţii electrice ca parte a strategiei.

Până în 2025, vom oferi 25 de modele cu sistem de propulsie electrificat – 12 dintre aceste vor fi exclusiv electrice. Prin BMW i Vision Dynamics, prezentăm modul în care vedem mobilitatea electrică viitoare dintre i3 şi i8: un Gran Coupé cu patru uşi, dinamic şi avangardist. Prin urmare, electrificăm marca tradiţională BMW şi, în acelaşi timp, transpunem BMW i într-o dimensiune complet nouă.” 

Imagini cu BMW i Vision Dynamics

„I do more with less” – identitatea de design a BMW i

Conceptul BMW i Vision Dynamics reprezintă o evoluţie suplimentară a proporţiilor BMW clasice; un ampatament lung, linia cursivă a acoperişului şi consolele scurte creează un profil de bază care străluceşte prin eleganţă şi dinamism. Această siluetă este întărită de suprafeţe de contur mari şi fluente, imaginea exteriorului dând impresia că ar fi tăiat dintr-o singură bucată. Cerinţele aerodinamice definesc aspectul avangardist al automobilului până la cele mai mici detalii.

Conexiunile aproape vizibile şi integrarea fluentă a sticlei în caroseria principală conferă studiului o impresie de ansamblu modernă şi tehnică. Tensiunea dintre suprafeţele mari şi detaliile fin lucrate este, într-o mod discret şi intuitiv – în contrast cu maniera grandioasă -, un indiciu al tehnologiei inovatoare din automobil. Iar acest lucru este în conformitate cu identitatea BMW i: „I do more with less”. 

 Comentarii
Inchide