BMW i7 M70 xDrive: cel mai puternic model electric bavarez a fost prezentat oficial – GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Bârliga 18 apr. 2023 Știri auto

Cel mai puternic model electric fabricat de BMW a fost prezentat oficial: i7 M70 xDrive poate oferi până la 660 CP și un cuplu impresionant de 1.015 Nm. Noua versiune BMW i7 dotată cu două motoare electrice poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde.

BMW i7 M70 xDrive oferă o autonomie de până la 560 de kilometri conform standardului WLTP și poate fi încărcat la o stație rapidă de 195 kW. Pe lista de noutăți se află și cea mai nouă versiune a sistemului de operare iDrive cu codul 8.5.

Cel mai puternic model electric fabricat de BMW a fost lansat la Salonul Auto de la Shanghai și va putea fi comandat din toamna acestui an.

BMW i7 M70 xDrive: cel mai puternic model electric bavarez

Noua versiune BMW i7 are o configurație cu două motoare electrice: o unitate de 258 CP amplasată pe puntea față și un propulsor de 489 CP pe puntea spate. În total sistemul electric montat pe BMW i7 M70 xDrive dezvoltă 660 CP și 1.015 Nm. Cu funcția M Sport Boost activată cuplul maxim ajunge până la 1.100 Nm și modelul premium cu o greutate de 2.695 kilograme poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde. BMW i7 M70 xDrive poate rula cu o viteză maximă limitată de 250 km/h.

Tracțiunea integrală electrică, direcția, amortizoarele și sistemele de stabilitate a condusului sunt fiecare susținute de aplicarea specifică M a tuturor sistemelor de control, asigurând caracteristici de conducere cu specificații sportive în toate situațiile. Specificațiile standard pentru BMW i7 M70 xDrive includ suspensie pneumatică adaptivă cu două axe și amortizoare controlate electronic. Pe lista de echipamente standard se regăsesc direcția activă integrală și pachetul de șasiu Executive Drive Pro care include stabilizarea activă a ruliului cu Active Roll Comfort. Frânele M Sport de culoare albastră cu sigla M montată standard vin cu discuri mari de frână pentru o putere de oprire crescută. Etrierele de frână vopsite în negru sunt disponibile ca parte a pachetului opțional M Performance.

Cele două motoare electrice sunt alimentate de o baterie cu capacitate netă de 101,7 kWh, iar modelul bavarez de performanță poate fi încărcat la stații rapide de 195 kW. La o astfel de stație în 10 minute BMW i7 M70 xDrive poate fi încărcat suficient cât să parcurgă 170 de kilometri conform standardului WLTP. Pentru acest model BMW este disponibil un mod denumit Max Range prin care puterea sistemului și viteza maximă sunt restricționate pentru a permite creșterea autonomiei cu aproximativ 15%.

BMW i7 M70 xDrive este primul model ale mărcii echipat cu versiunea actualizată a sistemului de control/operare BMW iDrive cu QuickSelect și BMW Operating System 8.5. Cea mai recentă generație BMW iDrive oferă un ecran de pornire nou și noi funcții QuickSelect. Actualizarea BMW iDrive permite, de asemenea, o ofertă mai largă de conținut digital pentru informații și divertisment, cicluri mai scurte de actualizare a funcțiilor, informații mai bune despre punctele de încărcare pentru vehiculele electrice și acces îmbunătățit la o serie de servicii online specifice.

BMW i7 M70 xDrive – prezentare VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide