BMW M lansează patru noi modele sport de înaltă performanţă – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 05 iun. 2019 Știri auto

BMW M GmbH începe o nouă ofensivă asupra segmentului de lux cu un cvartet de automobile sport de înaltă performanţă, chiar în vârful portofoliului său de modele: noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Competition Coupé, dar şi noile BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Competition Cabriolet.

Noile modele îşi obţin energia pentru performanţele lor excepţionale de la cel mai puternic motor dezvoltat vreodată pentru un automobil BMW M GmbH. Capabil să urce în turaţii, motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo dezvoltă 441 kW/600 CP la noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet, respectiv 460 kW/625 CP la modelele Competition.

Propulsorul de înaltă performanţă este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, iar puterea motorului este transferată la drum prin intermediul sistemului de tracţiune integrală M xDrive.

La noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet, motorul V8 oferă un cuplu maxim de 750 Nm ce este disponibil între 1.800 şi 5.600 rpm – şi furnizează o putere maximă de 441 kW/600 CP la 6.000 rpm, turaţia maximă fiind limitată la 7.200 rpm.

Propulsorul modelelor Competition duce vârful curbei de cuplu până la 5.800 rpm şi dezvoltă o putere maximă de 460 kW/625 CP la 6.000 rpm, instinctul de a urca în turaţii, derivat din curse, fiind şi mai evident.

Cvartet de automobile sport de înaltă performanţă

Cea mai puternică variantă a motorului V8 beneficiază de o prindere specială a propulsorului pentru o conexiune mai rigidă cu structura automobilului. Aceasta are ca rezultat o reacţie şi mai clară a motorului şi are şi un efect pozitiv asupra întoarcerii imediate şi a transmiterii zgomotului motorului în habitaclu.

Transferul puterii se realizează prin transmisia M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. Un alt factor al performanţelor entuziasmante ale noilor modele BMW M8 este sistemul de tracţiune integrală M xDrive, cu reglaj preponderent pe puntea spate.

Interiorul noilor automobile de înaltă performanţă reunesc designul specific M al cockpitului şi luxul progresist. Specificaţia standard pentru BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi modelele Competition include opţiuni specifice modelului de tapiţerie cu piele, BMW Display Key, BMW Head-Up Display cu conţinut specific M, Driving Assistant, Parking Assistant şi BMW Live Cockpit Professional (cu sistem de navigaţie şi Asistent Personal Inteligent BMW). Sistemele suplimentare de asistare a conducătorului sunt disponibile ca opţiuni pentru a oferi încă un impuls confortului şi siguranţei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide