BMW M8 GTE debutează întâi pe circuit

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2018 Știri auto

A venit momentul pe care BMW Motorsport îl aşteaptă de ceva vreme: după luni de dezvoltare intensă, noul BMW M8 GTE îşi va face debutul în competiţii în acest week-end. Noul vârf de gamă pentru cursele GT internaţionale va debuta pe circuit în legendara cursă de 24 de ore de la Daytona (SUA), prima etapă a sezonului 2018 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship. A 56-a ediţie a clasicei de anduranţă va avea loc în perioada 27-28 ianuarie.

Onoarea de a concura în prima cursă cu BMW M8 GTE revine BMW Team RLL. Echipa condusă de Bobby Rahal (SUA) intră în cel de-al zecelea sezon de parteneriat cu BMW şi este pregătită să concureze în competiţia IMSA cu două modele BMW M8 GTE.

BMW M8 GTE este rezultatul celei mai noi abordări a BMW în dezvoltarea şi construcţia unui model GT din dorinţa de a fi eligibil să participe la Le Mans – o cursă la care BMW va lua parte în acest an, pentru prima dată din 2011. În timp ce BMW Z4 GTLM şi BMW M6 GTLM, care au concurat în precedentele patru sezoane IMSA, au fost derivate din versiunile GT3 ale respectivelor automobile, BMW M8 GTE a fost conceput şi construit special ca maşină de curse conformă cu regulamentul GTE, în paralele cu viitorul model de serie BMW Seria 8, dezvoltat cu minimum de compromisuri şi performanţe maxime. Astfel BMW Seria 8 are parte de un debut special – întâi pe circuit, sub forma de BMW M8 GTE, urmând ca ulterior în acest an să fie lansat şi modelul de serie.

Clasica de 24 de ore va marca nu doar debutul noii maşini de curse BMW, ci şi cea mai substanţială schimbare în formula de piloţi BMW Team RLL din ultimul deceniu. Bill Auberlen (SUA) a trecut într-o poziţie nouă, de ambasador al mărcii BMW of North America, în care susţine activităţile de marketing şi PR. Prin urmare, experimentatul veteran, cu 400 de curse cu BMW în palmares, a trecut de la un program de pilot permanent la unul part-time pentru „Rolex 24”. La Daytona, Auberlen va împărţi cockpitul #25 BMW M8 GTE cu piloţii titulari pentru sezonul 2018, Alexander Sims (Marea Britanie) şi Connor De Phillippi (SUA). Philipp Eng (Austria) va pilota şi el maşina #25. De-a lungul întregii stagiuni, piloţii #24 BMW M8 GTE vor fi John Edwards (SUA) şi Jesse Krohn (Finlanda). Nick Catsburg (Olanda) şi Augusto Farfus (Brazilia) îi vor susţine la Daytona.

Condusă de Bobby Rahal, BMW Team RLL a încheiat sezonul IMSA 2017 cu patru victorii, inclusiv succesele consecutive de la Laguna Seca şi Petit Le Mans, încheind programul BMW M6 GTLM pe locul al doilea în toate cele trei clasamente ale categoriei GTLM (constructori, echipe şi piloţi). Din 2009, echipa a totalizat 17 victorii la categoria GT şi 68 de clasări pe podium de-a lungul campaniilor cu BMW M3 GT, BMW Z4 GTLM şi BMW M6 GTLM.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide