BMW pregăteşte Digital Key Plus, un mod convenabil şi sigur de a debloca şi porni maşina

Autor: Marius Vişan acum 3 zile Știri

BMW este unul dintre pionierii utilizării smartphone-ului drept cheie digitală, sistemul fiind disponibil încă din 2018. Acum BMW continuă dezvoltarea şi popularizarea facilităţii BMW Digital Key, care în prezent este disponibilă utilizatorilor iPhone.

Compania pregăteşte BMW Digital Key Plus, un mod convenabil şi sigur de a debloca şi de a porni maşina fără a scoate dispozitivul iPhone din geantă sau din buzunar. Această nouă soluţie se bazează pe tehnologia Ultra-Wideband (UWB), care se regăseşte pe cipul U1 al unui iPhone. Funcţia BMW Digital Key Plus va fi lansată pentru iPhone odată cu modelul full electric BMW iX.

BMW Digital Key Plus va fi disponibil şi pentru clienţii din România

Acest sistem este o îmbunătăţire semnficiativă faţă de tehnologia NFC utilizată în prezent, prin care utilizatorul trebuia să apropie telefonul de mânerul uşii şoferului pentru a descuia automobilul. Suplimentar, utilizatorii pot descuia automobil folosit una din aplicaţiile pentru telefonul mobil, MyBMW sau mai vechea BMW Connceted, printr-o comandă on-line. Toate aceste soluţii sunt disponibile şi pentru clienţii din România.

Ultra-Wideband este o tehnologie radio digitală cu lăţime mare a benzii şi rază scurtă de acţiune, care se caracterizează printr-o localizare extrem de precisă cu cea mai mare securitate posibilă.

De asemenea, precizia UWB asigură că atacurile în serie, în care semnalul radio este blocat sau interceptat, nu sunt posibile. Apple şi BMW au lucrat îndeaproape cu Car Connectivity Consortium (CCC) pentru a stabili specificaţia Digital Key 3.0 pentru UWB, oferind un standard global pentru industria auto.

BMW iX este primul model bazat pe un concept de construcţie viitor al BMW Group. A fost creat de la început pentru o mobilitate full electrică şi cu cea mai recentă etapă de dezvoltare a tehnologiei BMW eDrive. Două motoare electrice generează împreună o putere maximă de peste 370 kW/500 CP conform calculelor actuale. Autonomia mașinii va fi de peste 600 de kilometri (WLTP).

Intră în Galeria Foto

Tags:

Sursa foto: BMW


Comentarii
Inchide