BMW pregătește primul M3 Touring din istorie. Audi RS4, în gardă!

Autor: Elena Luchian 13 aug. 2020 Știri auto

BMW a confirmat oficial. Anul viitor va lansa primul M3 Touring din istorie, la scut timp după prezentarea oficială a lui M4 Cabrio. Este o declarație de război la adresa versiunii break Mercedes-AMG C 63 și la adresa lui Audi RS4.

GALERIE FOTO

Astfel, primele BMW M3 Touring din istorie vor ajunge în showroom-uri în 2022. Prezentarea oficială a sedanului BMW M3 este programată pentru luna septembrie a acestui an. Tot atunci fanii brand-ului vor fi răsfățați și cu dezvăluirea lui M4 Coupe.

“La Garching, lângă Munchen, acasă la BMW M GmbH, se lucrează la îndeplinirea a încă unui vis: pentru prima oară în istoria BMW M, gama va fi completată cu un BMW M3 Touring”, anunță compania. Nemții confirmă cu o imagine teaser publicată pe Instagram.

În fotografie se poate vedea partea posterioară a viitorului model, cu o bară spate proeminentă și cu evacuări duble rotunde. La capătul opus, sunt șanse să vedem grila de mari dimensiuni care apare în imaginile spion surprinse până la această oră cu versiunea sedan.

M3 Touring se află în faza incipientă a dezvoltării, care va dura, în total, aproximativ doi ani. Primele prototipuri vor ieși la teste pe drumurile publice în lunile care urmează.

Ultima oară când fanii brand-ului s-au putut bucura de un M3 Touring a fost în urmă cu 20 de ani, când compania a prezentat un concept care avea la bază M3 E46 (vezi GALERIA FOTO). Din păcate, acel concept nu a intrat niciodată în producția de serie.

510 cai putere pentru BMW M3 Touring Competition

Sub capota break-ului de performanță va funcționa motorul twin-turbo de 3.0 litri cu șase cilindri, care dezvoltă 480 de cai putere în versiune standard și 510 cai putere în versiune Competition.

Sedanul M3 va primi și o transmisie manuală pe lângă cutia automată cu opt trepte, o opțiune care are șanse mari să ajungă și la versiunea break. Cel mai probabil, Touring-ul va fi disponibil atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală xDrive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide