BMW recheamă peste un milion de mașini la nivel global. Care este motivul și ce modele sunt vizate?

Autor: Mihai Morcovescu 10 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german BMW anunță demararea unei ample acțiuni de rechemare în service pentru peste un milion de automobile la nivel global. Acestea prezintă un potențial risc ridicat de producere a unui incendiu la nivelul motorului. Este cea de-a treia acțiune de rechemare din 2017 din cauza acestei probleme.

Acțiunea de rechemare vizează modele fabricate între 2006 și 2013

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Reprezentanții producătorului german au precizat că există  un risc ridicat ca la încălzitorul unei supape de ventilaţie să se producă un scurtcircuit. În unele situații, această defecțiune poate provoca declanșarea unui incendiu, informează Reuters.

Noua acțiune de rechemare declanșată de BMW vizează 1,03 milioane de modele construite între anii 2006 şi 2013. Este vorba despre modelele Seria 1, Seria 3, Seria 5, X3, X5 şi Z4. Din acest total, 917.106 provin de pe piața americană. Până acum, nu au fost raportate accidente sau victime din cauza acestei probleme.

Campania de rechemare in service înlocuieşte şi extinde rechemările anterioare, pe care BMW le-a efectuat în 2017 şi în 2019. Aceste acțiuni au vizat în total peste 900.000 de vehicule în SUA.

Oficialii companiei spun că proprietarii își vor putea folosi mașinile până când vor fi chemați în service pentru remedierea problemei. Însă, dacă vor observa fum în zona compartimentului motor sau dacă vor simți miros de fum sau de plastic ars vor trebui să nu mai folosească vehiculul.

Multe maşini reparate în urma rechemărilor din anii anteriori vor trebui să treacă printr-o nouă remediere, care în curs de dezvoltare, piesele necesare fiind gata până la mijlocul anului în curs, mai anunţă compania.

Multe vehicule reparate în urma rechemarilor anterioare vor trebui să primească o nouă remediere. Aceasta este în prezent în curs de dezvoltare, iar un inventar suficient de piese este aşteptat până la jumătatea anului curent.

BMW a spus că unele vehicule rechemate anterior nu sunt acoperite de noua rechemare, deoarece au fost produse cu un design îmbunătăţit al încălzitorului cu supapă PCV.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide