Update: BMW renunță la plata anuală pentru Apple CarPlay și în România

Autor: ProMotor 05 dec. 2019 Știri auto
Update: BMW renunță la plata anuală pentru Apple CarPlay și în România

BMW renunță la plata anuală pentru utilizarea serviciului Apple CarPlay. Măsura controversată fusese introdusă în această vară, BMW fiind singurul producător auto care a oferit Apple CarPlay pe bază de abonament. Decizia a fost anunțată de mai multe site-uri de știri și a fost confirmată de BMW Group Romania.

Astfel, cei care cumpără un model BMW dotat cu ultima versiune de software pentru sistemul de infotainment, OS7, vor beneficia de utilizare gratuită a funcție Apple CarPlay. Măsura se aplică și celor care dețin un model BMW cu OS7 și care au plătit deja abonamentul Apple CarPlay.

Anterior, clienții care au dorit acces la funcția Apple CarPlay au plătit o taxă de 307 euro. Aceasta ar fi permisul folosirea Apple CarPlay timp de un an, urmând ca ulterior abonamentul anual să aibă o valoare mai mică. Nu știm cât de mulți români au plătit pentru conectivitate Apple CarPlay, dat fiind că această opțiune a fost introdusă în România abia din noiembrie 2018, iar abonamentul, din luna iulie anul acesta.

Update: Alexandru Șeremet, Corporate Communication Manager BMW Group Romania, a confirmat pentru PROMOTOR că măsura va fi aplicată și în România.

„Toţi clienţii care au avut Apple CarPlay pe maşină, într-o formă sau alta (pe un abonament de 1 an expirat sau încă activ) vor trece la Apple CarPlay nelimitat. Suntem în procesul de a clarifica cum se va face acest update – la dealer sau on-line, remote”, a declarat Alexandru Șeremet.

În luna iulie, BMW a fost singurul producător auto care a introdus o taxă anuală de utilizare a funcției Apple CarPlay. Atunci, BMW a spus că taxa de acces la CarPlay a fost introdusă „pentru a nu  crește prețul inițial al mașinii, având în vedere că nu toată lumea folosește CarPlay”. Explicațiile oferite pe alte piețe au menționat, de asemenea, costurile ridicate generate de implementarea wireless a funcției Apple CarPlay, spre deosebire de conexiunea pe cablu pe care o oferă în general ceilalți producători auto.

Producătorii auto trebuie să dezvolte singuri integrarea software a funcției Apple CarPlay, dar Apple nu solicită o taxă de licență pentru folosirea acestei funcții.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide